Ga naar hoofdinhoud

C3 en PPG introduceren exactwatjezoekt.nl


Er is een nieuw scholierenplatform rondom bèta en techniek gelanceerd: Exactwatjezoekt.nl. Dit platform is een initiatief van Centrum JongerenCommunicatie Chemie (C3) en tot stand gekomen met steun van PPG.

op Exactwatjezoekt.nl kunnen scholieren voortaan alle informatie over bèta en techniek op één online plek vinden. Of het nu gaat om studievoorlichting, oriëntatie op het werkveld of hulp bij het leren, het platform biedt de jeugd informatie in de vorm van filmpjes, studiekeuzetesten, tips en nog veel meer.

Met deze onafhankelijke website worden scholieren geholpen om betere resultaten te halen en slimmere keuzes te maken voor hun toekomst, stellen de initiatiefnemer. In het eerste jaar verwacht C3 150.000 bezoekers.

Marijn Meijer, directeur Centrum JongerenCommunicatie Chemie (C3), en Maurice de Wit, PPG directeur productie & logistiek Benelux, lanceerden officieel het scholierenplatform exactwatjezoekt.nl tijdens de Woudschoten Chemie Conferentie.

Dankzij een financiële bijdrage van PPG kunnen scholieren via exactwatjezoekt.nl extra oefenen in exacte vakken. De oefenopgaven voor scheikunde zijn al beschikbaar, de ondersteuning wordt aangevuld voor de andere vakken. De bètafaculteiten en de in Domein Applied Science verenigde hbo-opleidingen zijn eveneens partner van exactwatjezoekt.nl.

“Samen met C3 willen we bouwen aan de volgende generatie van diverse en innovatieve leiders op het gebied van bèta en techniek”, zegt De Wit van PPG. “Als wetenschaps- en technologiebedrijf weten wij hoe belangrijk bèta- en techniek-geschoold personeel is om sterkere, duurzamere gemeenschappen te creëren.”

“Daarom steunen wij het scholierenplatform exactwatjezoekt.nl. Via dit platform, maar ook in de klas, willen we het werkveld voor scholieren tastbaar maken. C3 heeft de kennis, middelen en het netwerk in huis om dat te realiseren. Daarnaast is PPG ook hoofdsponsor van de meerdaagse conferentie voor scheikundedocenten, de Woudschoten Chemie Conferentie, die C3 organiseert.”

Ook vraagbaakscheikunde.nl, een initiatief van de Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging en C3, maakt onderdeel uit van exactwatjezoekt.nl. Iedere dag staat een expertteam vrijwillig klaar om alle vragen van scholieren en eerstejaars studenten te beantwoorden.

Noor Abdulhussain, Mimi den Uijl en Lotte Schreuders van Instagramaccount Sistersinscience_nl verzorgen uitlegfilmpjes over scheikunde. De Radboud Universiteit en de Universiteit van Amsterdam stelden daarvoor opname- en montagefaciliteiten beschikbaar. In samenwerking met wiskundeorganisaties wil C3 in 2023 ook een vraagbaak wiskunde via het platform aanbieden.

Het partnerschap tussen PPG en C3 is begin dit jaar van start gegaan. De samenwerking is erop gericht om Nederlandse scholieren ondersteuning te bieden in exact onderwijs en ze te inspireren voor school- en loopbaankeuzes in bèta en techniek.

Op de foto v.l.n.r. Marijn Meijer, directeur C3 (links), en Maurice de Wit, PPG directeur productie & logistiek Benelux, lanceren het scholierenplatform exactwatjezoekt.nl tijdens de Woudschoten Chemie Conferentie


Deel via:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Voorstelrondje Challenge (4): Team Jeroen Hulsen

Van Doorn voorzitter van VSB-sectie Steigerbedrijven

Minister De Jonge opent BouwBeurs 2023

Training ‘NEN 2767 in MJOP’s’

Akzo zet groene stappen in Noord-Amerika


Naar archief >