Actueel

C-to-C certificaat voor dubbel glas AGC

AGC  heeft als eerste glasfabrikant ter wereld het Cradle to Cradle Certified Bronze label ontvangen voor hun gamma’s isolerende beglazingen.

Het betreft hun isolerende beglazingsgamma’s Thermobel en iplus/ipasol. Niet voor niets worden zij steeds vaker voorgeschreven en gebruikt in woning- en utiliteitsbouw.

Het ‘Cradle to Cradle Certified Products Program’ is bedoeld om het duurzame karakter van een product in zijn geheel en gedurende zijn hele levenscyclus te beoordelen. Om voor het label in aanmerking te komen, moet het product aan strikte criteria voldoen in vijf categorieën die onder andere betrekking hebben op volksgezondheid en milieubehoud. De globale score van Thermobel en iplus/ipasol is Bronze maar in twee categorieën (hergebruik van materialen, waterbeheer) behalen beide gamma’s Silver en in één (sociale rechtvaardigheid) zelfs Gold.

Met de keuze voor een isolerende beglazing uit het gamma Thermobel of iplus/ipasol met Cradle to Cradle Certified Bronze label garanderen de architecten en voorschrijvers de duurzaamheid van hun projecten en behalen zij een betere score in milieucertificatieprogramma’s voor de bouw zoals Breeam en Leed.

Wanneer een isolerende beglazing het “Cradle to Cradle CertifiedTM” label ontvangt, is het niet alleen het glasproduct dat wordt beloond. De certificering wordt namelijk niet alleen verstrekt voor het glas maar voor alle bestanddelen uit de assemblage in dubbele of driedubbele beglazing, zoals de tussenlagen, de lijm, enz.

AGC is de eerste fabrikant van glasproducten die voor deze aanpak heeft gekozen, met medewerking van tientallen leveranciers en 40 productie-eenheden van AGC. Elke leverancier is gevraagd om details te verstrekken over de chemische samenstelling van zijn grondstoffen in de isolerende beglazingen Thermobel en iplus/ipasol. Alleen zo is de glasproducent zeker van het duurzame karakter van het eindproduct, zoals vereist in het certificatieproces.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *