Actueel

Waar Europese verffabrikanten nogal eens klagen over de strenge regels over de registratie van chemische stoffen en hun risico’s in de REACH-wetgeving, zijn de Britten blij om te horen dat ze er mogelijk aan mogen blijven meedoen.

De British Coatings Federation (BCF) toonde zich in ieder geval opgelucht na een toespraak van minister-president Therea May van het Verenigd Koninkrijk, die ging over de strategie die de Britten volgen bij het zich losmaken van de Europese Unie (Brexit). In die speech (‘Road to Brexit’) noemde May met naam en toenaam drie Europese agentschappen waar het land lid van wil blijven. Naast agentschappen voor medicijnen en luchtvaart noemde ze ook het ECHA, Europena Chemical Agency, meldt de website Paints & Coatings Industry.  De Britse verf- en inktfabrikanten drijven veel handel met Europese landen. Het Verenigd Koninkrijk is netto-exporteur van deze producten, voornamelijk naar Europa. Voor de productie van verf worden grondstoffen geïmporteerd, onder andere uit Europa.

De REACH-wetgeving, die gecoördineerd wordt door het ECHA, schrijft voor dat van ingrediënten van verf nauwkeurig geadministreerd is hoe schadelijk ze zijn, volgens vaste procedures en richtlijnen. Het zou een enorme klus zijn om een dergelijk systeem alleen voor het Verenigd Koninkrijk op te tuigen en het daarna af te stemmen op de Europese regels. De BCF denkt dat op deze manier het land een goede plaats zal blijven voor verffabrikanten om voor de Britse markt en voor de export te produceren.

One thought on “Britse verffabrikanten voldoen graag aan REACH

  1. Ad schreef:

    Om met Obelix te spreken: “Rare jongens, die Britten”………………………..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.