Actueel

Brillux start internationale schildersprijs

Alle schilderprojecten, wereldwijd, mogen dit keer meedoen aan voorheen de Deutsche Fassadenpreis, die voor de gelegenheid wordt omgedoopt in de Brillux Design Award. De naam verraadt al de enige voorwaarde: het werk moet met Brillux-producten zijn uitgevoerd.

De Fassadenpreis bestaat al sinds 1991. Brillux is in Duitsland een dusdanig grote speler dat er sinds jaar en dag voldoende esthetisch aansprekende projecten zijn die met producten van dit familiebedrijf in Münster worden uitgevoerd. Ook worden gevels (Fassaden) in Duitsland  veel vaker geschilderd dan bij ons.

Dit keer opent Brillux de inschrijving niet alleen voor gevelschilderwerk maar ook voor interieurschilderwerk. In totaal zijn er zes categoriëen; voor gevelschilderwerk aan woongebouwen, openbare gebouwen, commericiële gebouwen en aan gevelisolatiesystemen en voor interieurschilderwerk in woongebouwen en in bedrijfsgebouwen.

Anders dan bijvoorbeeld de Nationale SchildersVakprijs (ook anders is omdat hij merkonafhankelijk is) gaat het bij de Brillux Design Award minder om het ambachtelijke vakwerk (dat uiteraard wel moet deugen) maar meer om kleurconcepten en hoe die bouwvolumes gunstig kunnen beïnvloeden of bijvoorbeeld de woon- en werkomgeving voor gebouwgebruikers kunnen veraangenamen.

Meer informatie en inzendmogelijkheid voor de Brillux Design Award biedt de website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.