Brief gevaarlijke stoffen kan genegeerd worden • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Brief gevaarlijke stoffen kan genegeerd worden


Het op gedetailleerd niveau insturen van een gevaarlijke stoffenoverzicht aan Inspectie SZW, hoeft niet. Dat meldt OnderhoudNL. De inspectie schreef ruim een maand geleden duizend bedrijven aan – waaronder schilders – met bovengenoemd verzoek.

Dat zou nogal een administratieve opgave betekenen voor ondernemingen. OnderhoudNL adviseert de aangeschreven bedrijven een eigen overzicht met veiligheidsinformatiebladen in te sturen.

De ondernemingsorganisatie stelt dat de inspectie begrip heeft ‘voor de problemen rond de vraag over het aanleveren van gegevens op componentniveau’. De arbeidsinspecteur van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid zal in elk geval niet handhavend optreden. Wie desalniettemin een herinneringsbrief van Inspectie SZW ontvangt, kan deze negeren.

Doel van de oproep van de inspectie was om de blootstelling van werknemers aan gevaarlijke en kankerverwekkende stoffen te verminderen. Inspectie SZW zegt in dit kader graag samen te werken met bedrijven die dit thema aangaat. Binnenkort gaat zij hierover in gesprek met OnderhoudNL, andere brancheclubs en werkgeversorganisatie VNO-NCW.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Platform koppelt ‘Garantie-schilder’ aan consument

OnderhoudNL zet ‘ondernemingsorganisatie’ door

OnderhoudNL: energiesubsidie VvE’s komt terug

Inspectie vraagt gedetailleerd overzicht gevaarlijke stoffen

Onwerkbaar weer? Vraag WW aan


Naar archief >