Ga naar hoofdinhoud

Brave Ground de kleur van 2021 volgens AkzoNobel


Brave Ground is door AkzoNobel uitgeroepen tot Kleur van het Jaar 2021. Het is een warme en evenwichtige neutrale tint ‘die de kracht geeft om verandering te omarmen’, aldus de verffabrikant.

“Als consumenten hun leefruimte willen veranderen, vinden ze zekerheid in onze kleurexpertise en -advies”, zegt Heleen van Gent, Creative Director van AkzoNobels Global Aesthetic Center. “Daarom staat ons wereldwijde kleuronderzoek elk jaar bovenaan onze agenda.”

Neutrale kleuren

Sinds 2003 draagt dit wereldwijde kleuronderzoek de naam ColourFutures en voorspelt het de kleuren voor het komende jaar. Als tijden veranderen en de wereld onzeker voelt, is het niet vreemd dat mensen op zoek gaan naar balans. Het uitgebreide trendonderzoek van AkzoNobel laat zien dat mensen juist nu ‘grond’ onder hun voeten willen voelen.

Neutrale kleuren zoals Brave Ground zijn een uitstekende basis voor ontelbare kleurschema’s voor het interieur. Rond Brave Ground zijn complementaire kleurpaletten ontworpen om ze gemakkelijk te kunnen toepassen en de gewenste look te realiseren. Vier paletten helpen, volgens AkzpoNobel, de consument om met vertrouwen te kiezen voor trendy kleuren: de Expressive, Trust, Timeless en Earth paletten.

Flexa Kleurentrends 2021-palet

David Menko, Chief Marketing Officer van AkzoNobel: “Al onze verf- en coatingsbusinesses maken gebruik van het jaarlijkse trendonderzoek dat we doen met toonaangevende designers. Onze designteams gebruiken deze inzichten om trendy, marktspecifieke kleuren en afwerkingen te ontwikkelen voor onze klanten.”

Het kleurpalet ‘Trust’ wordt binnen de Nederlandse verfmarkt aangeboden onder het Flexa Kleurentrends 2021-palet. Dit palet bestaat uit tien interieurkleuren waaronder Brave Ground.

Alle kleuren uit de vier ColourFutures-paletten zijn beschikbaar als Flexa Kleurtester en in Flexa Lakken en Muurverven te mengen op de Flexa mengmachine. Naast Decorative Paints maken andere businesses waarvoor kleur heel belangrijk is, zoals Automotive en Specialty Coatings, Powder Coatings en Wood Coatings, gebruik van soortgelijke paletten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Sweet Embrace is bij AkzoNobel kleur van het jaar 2024

Muurschilderingen frissen Oosterparkwijk op

Chinese verfmerk Huarun echt in handen van AkzoNobel

Op missie met kinderen in het Rijksmuseum

Climate Proof kozijn: slechts één keer in de 25 jaar schilderen


Naar archief >