Actueel

Bouwafval in picture op Recycling 2018

1

Het concept van de vakbeurs Recycling 2018 in Evenementenhal Gorinchem is aangepast door beursorganisator Easyfairs. Het event richt zich voortaan op de gehele keten van afval, inzameling, transport, sorteren/opslag en verwerken/recyclen. Zo staat bijvoorbeeld ook de aanpak van bouwafval in de schijnwerpers.

Easyfairs wil, naar eigen zeggen, aan de hand van dit vernieuwde concept de branche onder andere ondersteunen bij het behalen van de circulaire doelstellingen voor 2050. “De kracht van Recycling 2018 zit in de combinatie van ontmoeting, kennisdeling, presentatie en demonstratie”, stelt Debbie de Bruijn, adviseur van vakbeurs Recycling. De tien aan het project deelnemende bedrijven willen MVO concreter maken binnen hun onderneming.

Thema’s die o.a. uitgelicht worden tijdens de beurs zijn:

  • Afval                        –              Circulaire economie en samenwerken
  • Inzameling               –            Scheiden aan de bron vs. na-scheiden
  • Transport                 –            CO2 + milieu uitstoot
  • Sorteren/opslag       –           Mechanisatie & robotisering, veiligheid (branden)
  • Verwerken/recyclen –         China + mechanisatie & robotisering

De beursorganisatie heeft bovenstaande thematieken gekozen na uitgebreide terugkoppeling vanuit zowel exposanten als bezoekers. Tevens wordt wederom het Recyclingsymposium georganiseerd door BRBS Recycling, FHG en ENVAQUA.

Bouwafval

Buiten het hart van de beurs is een gedeelte ingericht voor Bouw- en Sloopafval Recycling en Schroot & Metaal Recycling. Op het buitenterrein bevindt zich het nieuwe Demoplein. Het gedeelte Bouw- en Sloopafval staat tevens in verbinding met vakbeurs Asbestos welke voor het eerst tegelijkertijd in Evenementenhal Gorinchem wordt georganiseerd.

“Voor deze editie lanceren we een volledig nieuw ingedeelde plattegrond om het vernieuwde concept kracht bij te zetten”, zegt Debbie de Bruijn, adviseur van vakbeurs Recycling. De verschillende schakels binnen de (afval)keten zijn duidelijk doorgevoerd in de nieuwe plattegrond. Iedere exposant wordt ingedeeld in één van de segmenten uit de (afval)keten.

De Bruijn: “Dit geeft de bezoeker een overzichtelijk beeld van de exposantenindeling en op welke wijze hij/zij zich bevindt in de afvalketen. Het hart van de beursvloer wordt gedragen door twee kennistheaters, een innovatie/start-up paviljoen en kennispartners/brancheverenigingen. In het hart van de beursvloer wordt ook een omvangrijk randprogramma georganiseerd.”

De vakbeurs Recycling gaat, naast de huidige doelgroep uit de afvalbranche, nog meer focus leggen op de klanten van onze exposanten, zoals de industrie, logistiek dienstverlener en het MKB & MKB+ die steeds meer op zoek zijn naar nieuwe mogelijkheden voor hun afvalstromen.

De negende editie van vakbeurs Recycling vindt plaats op dinsdag 20, woensdag 21 en donderdag 22 november in Evenementenhal Gorinchem.

1 reactie op “Bouwafval in picture op Recycling 2018

  1. Pim schreef:

    Dankjewel voor dit artikel over bouwafval en de mogelijkheden tot circulatie in de economie. Het is goed mogelijk om bouwafval te recyclen omdat de materialen vaak ongemengd gebruikt worden en eenvoudig te scheiden zijn bij de sloop. Voor een echt circulaire economie zouden de bouwbedrijven eigenlijk verantwoordelijk moeten blijven voor het materiaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.