Actueel

Het trekvermogen en de actieradius zijn voor bouwbedrijven het grootste bezwaar om over te schakelen op elektrisch vervoer. Dat blijkt in een onderzoek dat verder laat zien dat ondernemers positief staan tegenover elektrisch rijden.

Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van ondernemersvereniging Evofenedex, die bedrijven in het vervoer en de logistiek vertegenwoordigt. Er werden ondernemers uit verschillende braches ondervraagd, in zestig procent van de gevallen ondernemers die zelf bestuurder zijn van de eigen bedrijfsbus. Uit het onderzoek, aangehaald door Bestelauto-expo, blijkt dat 44 procent van de ondernemers positief staat tegenover elektrisch rijden en best zou willen overstappen naar een elektrische bus. 18 procent zou al binnen twee jaar een elektrische bus willen aanschaffen. Vooral ondernemers in de horeca en bloemisten zijn positief, de cijfers worden gedrukt door de bouwsector, waar de beperkte actieradius en het beperkte trekvermogen een belangrijk punt zijn.

Evofenedex toont zich niet verbaasd over de populariteit van elektrisch rijden onder mkb-ers. Mkb-ondernemers rijden veelal korte afstanden in stad of dorp, hebben vaak te maken met milieuzones en zero emission-gebieden en zijn goed op de hoogte van privileges en ontheffingen in hun regio die gelden voor elektrische auto’s.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.