Ga naar hoofdinhoud

Bossche beurzen van start, Broer bezoekt ze (video)


In Den Bosch zijn gisteren de beurs Monument en de beurs Renovatie begonnen. Beide beurzen zijn met één ticket te bezoeken. Ze zijn nog vandaag en morgen (19 mei) geopend voor het publiek. Broer Feenstra, adjunct-hoofdredacteur van Eisma's Schildersblad, bezocht beide beurzen.

De beurs Renovatie gaat over het verduurzamen en onderhouden van vastgoed terwijl de beurs Monument heel specifiek op het onderhoud en de restauratie van monumenten gaat. Er zijn veel dwarsverbanden terwijl er tegelijk ook veel verschillen zijn.

Broer Feenstra dook, op de hielen gezeten door een cameraman, in beide beurzen en sprak met deskundigen die op verschillende inhoudelijke fora spraken, verschillende standhouders en ook met de bezoekers. Aan het soort bezoekers zie je het verschil tussen de twee beurzen misschien nog wel het meest: op Monument kwam Broer ook vertegenwoordigers van monumentenorganisaties tegen:

Terwijl het op de Renovatiebeurs vooral om de grootschalige transitieopgave gaat: hoe lossen we het woningtekort op (bijvoorbeeld door bestaand leegstaand vastgoed massaal om te bouwen) en hoe komen we tot een energiereductie van de gebouwde omgeving. Op beide beurzen is overigens het gebrek aan personeel een serieus aandachtspunt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Directiewissel bij De Variabele

Architecten: minder nieuwbouw, meer renovatie

Opleiding Renovatie en Transformatie

Informatiesessie over SPOR op 21 november

Elk groep neemt bouwbedrijf Renshof over


Naar archief >