Ga naar hoofdinhoud

Nieuwscafé met specialisten én BN’ers op Masters of Maintenance


Schilders, onderhoudsbedrijven, verffabrikanten en -grossiers, maar ook leerlingschilders en andere geïnteresseerden reizen woensdag en donderdag af naar Nijkerk. In de Veluwse plaats, even boven Amersfoort, staat in evenementenlocatie Hart van Holland de eerste editie van schilders-evenement Masters of Maintenance op het programma. Met ook een Eisma Nieuwscafé over actuele en relevante onderwerpen in de sector. Met deskundige en bevlogen sprekers.

Dit nieuwscafé (een initiatief van Eisma’s Schildersblad en de SchildersVakkrant) is te vinden in Loods 1, unitnummer 57. We trappen hier woensdag om 15.00 uur af met een gesprek over hoe jongeren en zij-instromers te werven in de branche. Betrokkenen bij de Utrechtse Kwastendag komen aan het woord en ook Thomas Erdman van uitzendbureau Actief Techniek.

Om 17.15 uur staat het thema Circulair renoveren (denk bijvoorbeeld aan het jeansvezelbehang van Van der Geest uit Enschede) centraal. Robotica in de branche komt om 18.45 uur aan bod.

De ‘groen’ werkende zzp’ers Thomas de Jager en René Laeven vertellen om 19.30 uur over hun bestaan als ecologisch schilder. Ook Erik Waanders van ‘groene groothandel’ Greenpaints schuift aan.

Om 20.15 uur gaan voorzitter Erwin Brouwer en mede-bestuurslid Mark Hulsen in op de toekomst van de Studieclub Schilders (SCS).

Daarnaast schuiven op woensdag twee bekende Nederlanders aan: MKB-voorman Jacco Vonhof (18.00 uur) en voormalig Formule 1-racer Jan Lammers (16.10 uur), vandaag de dag vooral duider van de successen van Max Verstappen. Hoe kijken zij naar (ondernemerschap in) de schildersbranche?

Baanbrekende Vaksjaken

Donderdag komt in Eisma’s Nieuwscafé opnieuw ecologisch schilderen (15.45 uur) aan bod, met het verhaal van Timmy Bours en hoe (ingenieus) hij spoelwater van schilders reinigt. Daar zijn zelfs zijn forellen blij mee… Daarnaast schuift voorzitter Ernst de Nobel van Schildersvannu aan. Deze club poogt de verfplas te verduurzamen. De Nobel is zelf ecologisch schilder en runt daarnaast de verfwinkel Ecocoatings in Den Haag.

Ook duiken we donderdag in het opmerkelijke Vaksjaak-initiatief van schilderinfluencer Ruben van der Kruis. Dat gesprek is om 15.00 uur.

Oudgediende Gert-Jan Nijsse en jong talent Inge Modderkolk (werkzaam bij Nijhoff Schilders) delen hun liefde voor decoratieve, ambachtelijke technieken en willen graag dat deze skills in de branche behouden blijven. De jonge generatie schilders moet hiervoor dan ook geïnteresseerd worden. Ze spreken er om 16.30 uur over.

Sep Schetters (NS/Savantis) en Stefan Quak (Aeroscan) gaan om 18.00 uur in op de kansen van drones bij vastgoedinspectie. Alexander Buitendijk, de regerend Nederlands kampioen schilderen, deelt zijn bevindingen over de beroepenwedstrijden voor het mbo om 17.15 uur. Rutger van Antwerpen, winnaar en Europees deelnemer in 2018, staat hem bij. Van Antwerpen is momenteel jurylid bij de vakwedstrijden voor schilders.

Om 18.45 uur gaat het in het nieuwscafé over elektrische cargofietsen voor schilders, waarmee je snel en milieuvriendelijk in drukke stadscentra kunt komen. En ook niet met parkeerproblematiek en -kosten te maken hebt. Michael van Lochem werkt er al mee in zijn bedrijf. Hij vertelt erover. De maker van zo’n fiets, Sven van Laaf, is er ook bij.

Hoe kun je leerlingen blijven boeien voor het schildersvak? Daarover gaat het om 19.30 uur tijdens het laatste gesprek van het evenement. Thijs Bleeker van Espeq en Krijn Kraaijeveld van Nimeto laten hierover hun licht schijnen.

Kom al deze interessante gespreksonderwerpen bijwonen! Gespreksleider is SchildersVakkrant-hoofdredacteur René Vorderman. De conversaties worden opgenomen en zijn als podcast terug te luisteren.

Voor meer informatie over het event in Nijkerk, zie de site van Masters of Maintenance.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Ernst de Nobel legt voorzittershamer Schilders van Nu neer

RVB wil voor onderhoud ook met mkb in zee

Potkwast 17: Schilderen als een Mark van Bommel

Masters of Maintenance verhuist naar Houten

Mkb-bouwbedrijven zien winst dalen


Naar archief >