Bladgoudprijzen stijgen door onzekere wereldeconomie • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Bladgoudprijzen stijgen door onzekere wereldeconomie


Wie iets te vergulden heeft kan maar beter snel zijn materialen inkopen. De prijs van bladgoud is namelijk al een tijdje aan het stijgen en zal dat waarschijnlijk voorlopig blijven doen.

Dit laat Linova, een van de belangrijkste importeurs van bladgoud in ons land, via een nieuwsbrief weten. Het Zutphense bedrijf koopt het bladgoud in verschillende kwaliteiten in bij het Duitse bedrijf Norris Blattgold, dat van gouden klompen de dunne velletjes maakt waarmee vergulders uit de voeten kunnen. De grondstof koopt Norris op dagelijkse basis in. Daardoor is dat bedrijf zeer afhankelijk van de wereldprijzen. En die staan onder opwaartse druk door een opeenvolging van onzekerheden in de wereldeconomie, zoals de handelsoorlogen tussen de VS en China, de Brexit en het Corona-virus. Beleggers verkopen dan vaak hun aandelen en kopen edelmetalen als goud, waardoor de prijs oploopt.

Norris rekent dat door in zijn producten, evenals wederverkoper Linova. Het bedrijf laat weten dat bij grote partijafnames wel prijsafspraken te maken zijn, maar ook die lopen dus op. Bij het dalen van de goudprijs daalt ook de prijs van bladgoud weer, maar dat is voorlopig niet de verwachting.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Linova biedt online verguldcursus aan

Franse begraafplaats opnieuw geschilderd

Erfgoedfair in Enka-gebouw Ede


Naar archief >