'Black Lives Matter’ voor Trump Tower geschilderd • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

‘Black Lives Matter’ voor Trump Tower geschilderd


In New York hebben vrijwilligers de woorden ‘Black Lives Matter’ in reuzenletters op 5th Avenue geschilderd, recht onder de Trump Tower. Tegen de zin van president Trump, die vindt dat de anti-racistische boodschap “denigrerend” is voor de “luxueuze” straat.

De Democratische burgemeester Bill de Blasio  van New York, die eerder toestemming gaf voor het ‘schilderwerk’, hielp een handje mee bij het aanbrengen van de letters. De plannen om de woorden op de weg te schilderen, werden eind juni al bekend gemaakt en Trump uitte vorige week zijn ongenoegen over de plannen via Twitter.

Daar haalde hij uit naar De Blasio, omdat zijn stad besparingen zou uitvoeren bij de politie, maar wel geld heeft voor het schilderen van de “dure” gele letters die de “luxelaan” volgens hem ontsieren.

De Blasio gaf hem echter lik op stuk: “Hier is wat jij niet begrijpt: zwarte mensen hebben 5th Avenue en zo veel van dit land gebouwd. Jouw ‘luxe’ komt voort uit hun arbeid, waarvoor ze nooit rechtmatig vergoed werden. Wij eren hen. Het feit dat je dat beschouwt als denigrerend voor je straat is de definitie van racisme.”


Nationale Schildersvakprijs 2020

De Trump Tower is een wolkenkrabber gelegen in Midtown Manhattan op de hoek van Fifth Avenue en 56th Street. Het gebouw telt 58 verdiepingen en heeft een hoogte van 202,5 meter. De Trump Tower bestaat uit een atrium met een winkelcentrum dat zes verdiepingen beslaat, uit een daarboven gelegen kantoorgedeelte en uit een appartementencomplex, waar onder anderen Jay-Z, Beyoncé Knowles, Bruce Willis en eigenaar Donald Trump wonen.

In verscheidene Amerikaanse steden werd de slogan Black Lives Matter’al aangebracht op straat. Onder andere in Washington DC sieren de letters de straat die recht richting Witte Huis loopt. Burgemeester van Washington D.C. Muriel Bowser veranderde ook de naam van een straat naar Black Lives Matter Plaza.


Bekijk hier een filmpje van het letters schilderen bij Trump Tower.

Bron: Het Laatste Nieuws


Deel via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nationale Schildersvakprijs 2020

SchildersVAKTV start wedstrijd voor schilders

Coating om nachtkijkers te bedriegen

Olie- en verfmaker met pensioen

Samenwerking Infinity Repair en Repair Care

Ondernemer centraal in Week van de RI&E


Naar archief >
.