Ga naar hoofdinhoud

Biobased coating AkzoNobel voor in Kia EV9


Het Zuid-Koreaanse automerk KIA Motors gebruikt voor het eerst een biobased coating van AkzoNobel voor toepassing in het interieur van haar nieuwe elektrische automodel KIA EV9.

Bij de productie van deze specifieke biobased coating gebruikte AkzoNobel zowel koolzaad als dennenhars als bio-hars.

De coating wordt door KIA aangebracht op de schakelpanelen van de binnendeuren. Voor de rest van het interieur levert AkoNobel nog reguliere coatings.

“Zowel KIA als wij hebben een lange geschiedenis in het ontwikkelen van duurzamere producten en daar zijn we trots op”, zegt Patrick Bourguignon. Hij is directeur van de Automotive en Specialty Coatings-activiteiten van AkzoNobel.

KIA Motors had een zeer specifieke coatingbehoefte voor de EV9 en de prestaties van ons bobased coating voldeden aan al hun behoeften”, vervolgt Bourguignon. Het gaat daarbij om chemische en fysische bestendigheid tegen onder andere zonnebrandcrème, luchtverfrisser, hitte en krassen.

AkzoNobel is al tien jaar partner van KIA Motors, een Zuid-Koreaans automerk dat deel uitmaakt van de Hyundai Motor Company. Kia houdt zich bezig met de ontwikkeling en productie van eigen personenauto’s en bedrijfswagens. Kia heeft acht fabrieken waarvan drie in Zuid-Korea, en een in Slowakije, Verenigde Staten, Mexico, India en de Volksrepubliek China.

Het nieuwe elektrische automodel KIA EV9

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Akzo-personeel krijgt er tien of negen procent loon bij

Vakbonden verwerpen Akzo’s loonvoorstellen; ultimatum op komst

AkzoNobel en vakbonden naderen loonakkoord

FNV waarschuwt AkzoNobel: ‘Regel snel goede loonsverhoging’

Rvc-lid Poots-Bijl zegt AkzoNobel vaarwel


Naar archief >