Actueel

De organisatie Betere Schilder heeft middels een enquête onder haar 500 leden de vraag gesteld of ze zich in de toekomst ook met brede belangenbehartiging ook rond cao’s zou moeten gaan bezighouden. Een merendeel van de respondenten voelt daar wel wat voor.

Het idee om het lidmaatschap te splitsen: een (duurder) lidmaatschap dat recht geeft op het voeren van het keurmerk Betere Schilder naast een lidmaatschap voor schilders die alleen voor de belangenbehartiging kiezen gaat voor de meeste schilders die de enquête invulden (281) te ver. BS wordt als een club gezien die kwaliteitsschilderwerk bevordert en uitstraalt en daar hoort geen verwatering bij, lijken de meesten te vinden.

Opmerkelijk is dat de gemiddelde BS-schilder tegenwoordig geen zzp’er meer is (wat het bij aanvang wel was), maar met drie man (inclusief de eigenaar-directeur) werkt. Dat maakt de interesse in collectieve belangenbehartiging begrijpelijker.

De directie van BS gaat op basis van de enquête plannen maken, die in het najaar aan de leden zullen worden voorgelegd.

1 reactie op “Betere Schilder overweegt belangenbehartiging uit te breiden

  1. Nick Polm schreef:

    Ter informatie: het gehele rapport is hier terug te lezen: https://www.betereschilder.nl/files/bs_-_resultaten_enquete-versie-3.pdf
    Veel leesplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.