Actueel

Betere positie werknemer bij doorstart bedrijf

2

Alle werknemers van een failliete onderneming komen na een doorstart in principe onder dezelfde arbeidsvoorwaarden in dienst bij de nieuwe eigenaar. Alleen als er bij de overgang arbeidsplaatsen verdwijnen en dit het gevolg is van bedrijfseconomische omstandigheden, wordt hiervan afgeweken.

Dit wetsvoorstel van de ministers Dekker (voor Rechtsbescherming) en Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) moet voorkomen dat bij een doorstart na een faillissement veel werknemers hun baan verliezen. De regeling die het kabinet nu voorstelt, moet duidelijkheid bieden.

Werknemers krijgen een betere positie bij een doorstart en potentiële kopers krijgen meer zekerheid over de arbeidskosten, waardoor zij een verantwoord bod kunnen doen. Het wetsvoorstel regelt ook dat werknemers voor wie er na de doorstart toch geen plek is, niet door een concurrentiebeding worden beperkt om ergens anders aan de slag te gaan.

2 reacties op “Betere positie werknemer bij doorstart bedrijf

 1. Dijk schreef:

  Daar zal de overnameprijs een stuk lager van worden want vast personeel betekent meestal een min op de balans. Of er vindt helemaal geen overname plaats. De schuldeisers hebben dan het nakijken.

 2. BestMagda schreef:

  I see you don’t monetize schildersvak.nl, don’t waste
  your traffic, you can earn extra bucks every month with new monetization method.
  This is the best adsense alternative for any type of website (they approve all
  websites), for more details simply search in gooogle:
  murgrabia’s tools

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.