Actueel

Beste leerbedrijf/praktijkbegeleider bekend

Grossierde de schildersbranche enkele jaren geleden nog met tal van winnaars voor de verkiezing tot Beste Leerbedrijf en Beste Praktijkbegeleider, dit jaar leverde de verkiezing slechts één categoriewinnaar op.

Ere wie ere toekomt. Uit acht beroepscategorieën werd Noordwest Ziekenhuisgroep uit Alkmaar (categorie Zorg, welzijn en sport) uitgeroepen tot het landelijk Beste leerbedrijf. Yukio Motohashi van Dudok uit Rotterdam is landelijk de Beste Praktijkopleider (categorie Voedsel, groen en gastvrijheid).

Een van de finalisten voor de titel Beste Praktijkopleider was Fennigje van Leeuwen van Koninklijke De Vries Scheepsbouw uit Makkum, in de huidige categorie Techniek en gebouwde omgeving. Dit bedrijf won de landelijke titel Beste leerbedrijf nog in 2014, in de tijd toen Kenniscentrum Savantis de organisatie voor de categorie Schilderen Onderhoud nog voor haar rekening nam. Daarna heeft de Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) de organisatie op zich genomen en andere categorieafdelingen samengesteld.

Bij de provinciale winnaars verkiezingen Beste Leerbedrijf 2018 / Beste Praktijkopleider in de categorie Techniek en gebouwde omgeving valt verder nog Fred Cordemeijer van Cordemeijer Schilderwerken uit Het Gelderse Wijchen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.