Actueel

Bescherm jezelf tegen de zon

Dat u schilderwerk met deze tropische temperaturen moet beschermen tegen de zon, weet iedere schilder. Maar hoe zit het met uw persoonlijke bescherming tegen UV-straling?

Wiltec pakt deze zomer de risico’s van zonnebrand aan tijdens missie ‘Samen maken we werkend Nederland veilig’. Reden: steeds vaker zien we de schadelijke effecten van UV-straling, zoals huidkanker. Mijd daarom weken in de volle zon en neem beschermende maatregelen.

Wiltec adviseert daarom Stokoderm Sunprotect SPF50. Deze zonnebrandcrème biedt bescherming tegen zowel UV A (verbranding) als UV B (veroudering van de huid). De crème is niet vet of plakkerig, watervast en niet zichtbaar, zodat u zorgeloos uw werk kunt blijven doen. Bovendien bevat de crème veel huidverzorgende bestanddelen. Een optimale bescherming dus.

Huidkanker

Schadelijke gevolgen van zonnestraling kunnen variëren van een vroegtijdige veroudering van de huid tot huidkanker. De ARBO-wetgeving ziet werken in de zon als een beroepsrisico. Het is daarom noodzakelijk dat mensen die langdurig blootstaan aan zonlicht, zich tegen UV-straling beschermen. Een goede, beschermende zonnebrandcrème is dan ook een must.

Ook al werkt u al jaren buiten, dan nog is het gebruik van een zonnecrème noodzakelijk. Huidbeschadiging door de zon is namelijk cumulatief. Dat wil zeggen dat de slechte effecten zich opstapelen. Dit opstapelen gaat jaar op jaar door, totdat een bepaalde grens wordt overschreden.

Sun Protection Factor

SPF (Sun Protection Factor) is de mate waarin de crème bescherming biedt tegen de zon. Als u in een bepaalde situatie in 10 minuten zonnebrand zou oplopen, dan is dit met factor 50 pas na 10 x 50 = 500 minuten = 8 uur het geval. Let wel: door transpiratie, schurende kleding en wassen verdwijnt er continu crème van de huid. Breng daarom om de 2 à 3 uur nieuwe crème aan, zo houdt u de factor 50 bescherming in stand, adviseert Wiltec.

Lees hier alle tips die KWF Kankerbestrijding geeft voor werken in de zon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *