Actueel

Beele introduceert nieuwe meng- en afvullijn

Beele Engineering in Aalten heeft in zijn Center of Excellence oftewel ‘Sealing Valley’ een nieuwe meng- en afvullijn in gebruik genomen: FISSIC-coating.

FISSIC biedt volgens het bedrijf een hoge mate van brandwerendheid en kan bijvoorbeeld worden toegepast als thermische beveiliging van kabel- en buisdoorvoeringen. De coating kan zowel met de kwast als de spuit worden aangebracht. Voor toepassingen waarbij FISSIC om zijn isolerende eigenschappen wordt ingezet is een uitvoering leverbaar ‘met een lagere dichtheid voor verbeterde isolatie-eigenschappen’.

De nieuwe afvul- en menglijn heeft een productiecapaciteit van 2.500 à 2.750 liter per sessie. Op de machine worden standaard blikken met een inhoud van vijftien liter (circa 22 kilo) afgevuld. Andere hoeveelheden zijn op aanvraag leverbaar. Een aparte besturing zorgt voor nauwkeurige doseringen.

Uitgebreide tests en praktijkproeven onderstrepen de hoge kwaliteit van FISSIC-coating, schermt Beele in een persbericht. De coating zou succesvol zijn getest op vlamverspreidingskarakteristieken en toxiciteit. Onderzoek van KIWA Nederland heeft de brandwerendheid en zeewaterbestendigheid aangetoond, stelt Beele.

Met de start van de FISSIC-productie zet het Achterhoekse bedrijf een volgende stap in de realisatie van Sealing Valley voor afdichtingstechnologie. De hal werd twee jaar geleden geopend en een half jaar terug ging de productie van start. Er verrijst ook een campusterrein ter grootte van 45.000 vierkante meter. Beele zet in op samenwerking ‘voor versnelde innovatie op het gebied van brandveiligheid en waterdichtheid en optimalisering van de toepassingen in het veld’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.