Actueel

Autrevue schoolt decoratieschilders

Restauratie-, decoratie- en kunstschilder Randolph Algera en kunstschilder Gabrielle Westra gaan in hun galerie Autrevue te Heerenveen specialistische cursussen aanbieden voor decoratieschilders.

Zo komt onder andere de gereputeerde Italiaanse schilder Caterina Manisco er een cursus grisaille verzorgen. Manisco (zie foto) heeft een grote reputatie als restauratie- en decoratieschilder. Ze is specialist in oude technieken en wordt onder andere ingeschakeld voor restauratiewerk aan historische wand- en plafondschilderingen in het beroemde Vaticaan Museum te Rome.

Buiten Italië is zij vooral actief als klassieke decoratieschilder. Zo werkt ze onder andere veel in presidentiële gebouwen over de hele wereld. Manisco kent Algera en Westra van de Salon-bijeenkomsten. Zij hebben haar als gastdocent weten te strikken voor de cursus grisaille. Een exacte datum is nog niet bekend.

Ook cursussen marmeren en beelden schilderen ( onder andere trompe l’oeil) met andere gastdocenten staan binnenkort op het programma in galerie Autrevue. De eerste leergang die hier plaatsvindt is de driedaagse workshop ‘Castpainting’. Tonale studies vormen een van de grote geheimen van de teken- en schilderkunst. Daarvoor zijn gipsbeelden de perfecte studieobjecten.

Van specialiste op dat gebied, Gabriëlle Westra, leren de cursisten hoe zij gipsbeelden – aan de hand van haar eigen ontwikkelde 3-5-7 methode – stapsgewijs in grijstonen kunt schilderen. Gipsbeelden bevatten een schat aan informatie wat betreft licht, schaduw en halftinten waardoor je je vaardigheid in het kijken snel kunt ontwikkelen, aldus Westra.

Geïnteresseerden voor de cursus(sen) kunnen zich aanmelden via www.autrevue.nl

Galerie Autrevue.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.