Ga naar hoofdinhoud

Anne Eerdman gaat naar het EK schilderen


‘Ik ben heel blij. Echt heel blij.’ Aldus een uitzinnige Anne Eerdman. De winnares van het Nederlands kampioenschap schilderen heeft vanmiddag te horen gekregen dat zij naar Euroskills in Gdansk mag, het EK voor beroepen.

Anne Eerdman in actie tijdens Skills The Finals in de RAI Amsterdam.

Daarmee is zij na Job Budding in 2019 de eerste nationale schilderkampioen die de krachten internationaal gaat meten. Mogelijk is ze zelfs de eerste vrouw die hiertoe uitverkoren is. Wel zeker is dat voor Eerdman een periode aanbreekt die voor een groot deel in het teken staat van voorbereiding op het EK, begin september in Polen.

‘Ja, ik word druk’, glundert de Almelose (22), werkzaam bij Wissink Vastgoedonderhoud in haar geboortedorp Albergen. ‘Volgens mij mag ik heel veel uren gaan oefenen. Aan de intake bij Worldskills Netherlands had ik al een goed gevoel overgehouden. Alles wordt nu in gang gezet. Social media-training, mindset-training, het hoort er allemaal bij. Deze donderdag ga ik naar Den Bosch voor een kick-off met het hele team.’ Dat bestaat uit winnaars in andere vakgebieden die naar het EK gaan. ‘Foto’s maken, kleding passen.’

Praktijkinstructeur Erik Velers gaat Eerdman op de Schildersvakopleiding in Hengelo klaarstomen voor Euroskills. Op de wedstrijdvloer in Gdansk is Johnny Serné, schrijver van de wedstrijd voor het NK schilderen, haar zogenoemde expert ofwel coach.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Medal of Excellence voor Anne Eerdman

Johnny Serné als Expert Worldskills naar Gdansk

Video | Anne is klaar om te knallen in Gdansk

Anne Eerdman in wachtkamer voor EK

Video | Schilderen onder toeziend oog van de majesteit


Naar archief >