Ga naar hoofdinhoud

Anne Eerdman in wachtkamer voor EK


Anne Eerdman zit nog even in de wachtkamer van Worldskills Netherlands. Op 18 april hoort de winnares van het NK schilderen of ze naar Euroskills – het EK voor beroepen – in Gdansk mag.

(Foto: Worldskills Netherlands)

Gisteren had de 22-jarige Twentse een intakegesprek bij Worldskills Netherlands, de organisator van het beroepen-NK dat 23 en 24 maart in de RAI werd gehouden. Eerdman boekte in Amsterdam een fraaie overwinning, maar haalde niet de benodigde 80 (van de 100) punten om zich direct te verzekeren van internationale deelname. Wel scoorde ze met bijna 75 punten zeer goed. Daardoor is ze voor de organisatie een serieuze kandidaat om naar Polen af te reizen.

Wat daarbij zwaar weegt is de motivatie van de kandidaat zelf. Die zit bij Eerdman wel goed, weet Natasja Bosvelt, Skillscoördinator op het ROC van Twente en Nederlands teamleider bij Euro- en Worldskills. ‘Ze wil heel graag.’ En inderdaad, ‘ik zou Polen echt niet willen missen’, laat Eerdman optekenen in de nieuwste SchildersVakkrant. ‘Laten we hopen dat ik mag. Ik vond het NK al een hele ervaring, laat staan het EK.’

Aan het gesprek op de burelen van Worldskills in Waddinxveen heeft ze een goed gevoel overgehouden. ‘Ze legden mij uit wat hun verwachtingen waren. Het gesprek duurde ongeveer een uur, bedoeld om elkaar en elkaars doelen te leren kennen.’ De ambitie van Eerdman mag duidelijk zijn: meedoen in Gdansk. Nog twee weken geduld en dan is duidelijk of die wens praktijk wordt.

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zeven kandidaten in de race voor nationale titel schilderen

Medal of Excellence voor Anne Eerdman

Johnny Serné als Expert Worldskills naar Gdansk

Video | Anne is klaar om te knallen in Gdansk

Anne Eerdman gaat naar het EK schilderen


Naar archief >