Ga naar hoofdinhoud

André Vieira de Castro voorzitter CEPE


André Vieira de Castro is verkozen als nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van de Europese koepel van verffabrikanten CEPE. Hij is CEO van Argacol - Tintas e Vernizes, SA, een middelgrote Portugese verffabrikant actief in het decoratieve en industriële segment.

André Vieira de Castro trad toe tot de raad van bestuur van CEPE in 2015 en was penningmeester sinds 2018. Hij vervangt Harald Borgholte, Vice-President van BASF Coatings, en al jarenlang lid van de raad van bestuur (sinds 2014) en vanaf 2017 hanteerde hij de voorzittershamer van CEPE.

‘Niet fundamenteel’

Bij zijn benoeming merkte Vieira de Castro op de belangrijke rol van het MKB in de verf- en drukinktindustrie blijvend onder de aandacht te brengen. Met betrekking tot de Europese politieke agenda zei Vieira de Castro: “Ik steun de klimaatambitie van de EU Green Deal om in 2050 klimaatneutraal te zijn. Onze producten zijn onderdeel van de oplossing voor een circulaire economie en dragen bij aan duurzaamheid. Tegelijkertijd hebben we politiek nodig met gevoel voor verhoudingen; dat is wat ik hoop voor de komende chemische strategie op het gebied van duurzaamheid. We hebben al het strengste chemische beleid ter wereld. We moeten zorgvuldig – niet fundamenteel – aanpassingen maken om concurrerend te blijven en een duurzaam herstel te bereiken.”

Overige leden

De Algemene Vergadering heeft Klaus-Georg Gast (Axalta Coatings) aangesteld als de nieuwe penningmeester. Nieuwe leden in de raad van bestuur zijn Martin Beck (BASF Coatings), Toon Bossuyt (BOSS paints), Peter William Lockley (INX Europe) en Jan Piet Van Kesteren (AkzoNobel ). Daarnaast wordt Roald Johannssen (vice-president van PPG Industries) de nieuwe vice-president.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Chinese verfmerk Huarun echt in handen van AkzoNobel

Lineaire regelgeving frustreert circulariteit

Akzo zet groene stappen in Noord-Amerika

Predicaat Hofleverancier voor Zandleven Coatings

Verffabrikanten starten Europese lobby voor behoud conserveringsmiddel


Naar archief >