Ga naar hoofdinhoud

Amy Bishop ziet af van EK schilderen


Haar eerder getoonde ambities ten spijt, Amy Bishop ziet af van deelname aan Euroskills, de Europese beroepenwedstrijden. Bishop won begin maart het NK schilderen én behaalde de limiet om mee te mogen doen in Graz, maar vanwege privéredenen trekt zij terug. Met het coronavirus heeft haar beslissing in elk geval niets te maken.

Amy Bishop in actie tijdens Skills The Finals, begin maart 2020 in Leeuwarden

WorldSkills Netherlands, dat deze week een persbericht uitbracht over de 26 mbo-studenten die wél naar Oostenrijk gaan, laat weten het besluit van de twintigjarige schilder te respecteren. ‘Maar jammer is het natuurlijk wel’, zegt Pieter van der Vliet, die namens Nederland de zogeheten technisch gedelegeerde is.

De vraag dringt zich op of dan de nummer twee van Nederland naar voren wordt geschoven, maar dat is niet het geval. Veronica Natzijl van MBO Amersfoort greep het zilver, maar zij is met haar 26 jaar te oud voor EK-deelname. Bovendien ligt haar nationale score onder de minimaal benodigde score om in september aan het EK mee te mogen doen.

De organisatie kijkt bij de toebedeling van een internationaal ticket alleen naar de nummers één en twee van een vakdiscipline. Stijn Appel van het Horizon College, nummer drie bij de schilders, komt dus überhaupt niet in aanmerking. Conclusie is dat voor het eerst sinds jaren geen Nederlandse schildersstudent om de internationale eer strijdt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Medal of Excellence voor Anne Eerdman

Johnny Serné als Expert Worldskills naar Gdansk

Anne Eerdman gaat naar het EK schilderen

Anne Eerdman in wachtkamer voor EK

Video | Schilderen onder toeziend oog van de majesteit


Naar archief >