Ga naar hoofdinhoud

Amerikanen gaan opknappen voor 1,7 biljoen dollar


Het zou zomaar kunnen gaan zorgen voor schaarste op de (protective) coatingmarkt én voor het ontwikkelen van allerlei nieuwe applicatiemethoden. De Amerikaanse senaat heeft een wet aangenomen waarmee de schrikbarende achterstanden in de Amerikaanse infrastructuur moeten worden weggewerkt.

Het wordt beschouwd als een blijk van politiek vernunft van president Joe Biden. Over de Infrastructure investment and Jobs Act (de Wet infrastuctuur-investeringen en banen) is weinig politiek gevochten, terwijl het toch om een enorme investering gaat. Het zal helpen dat de meeste Amerikanen wel doordrongen zijn van het feit dat spoor- en verkeersbruggen, elektriciteitsnetten, wateropslagsystemen, havens en openbaar vervoer allemaal zeer sterk aan renovatie toe zijn. Als ze het zelf al niet aan den lijve merken door de afluiting van vitale verkeersbruggen wegens te groot risico zijn er rapporten genoeg verschenen die constateren dat schrikbarend veel constructies op het randje van ineenstorting staan.

Een deel van het bedrag gaat naar de stimulering van elektrisch rijden en het uitbreiden van het glasvezelnet en dergelijke, maar de meeste miljarden dollars zullen toch aan onderhoud en restauratie en nieuwbouw van infrastructurele objecten op gaan. Het is niet onwaarschijnlijk dat daar tot in de uithoeken van de wereld de gevolgen van ondervonden gaan worden. Dat kan negatief zijn, bijvoorbeeld prijsstijgingen door gestegen vraag, maar ook positief: nieuwe producten en nieuwe manieren van appliceren. De hoeveelheid werk dat verricht gaat worden zal zeker veel arbeidsplaatsen opleveren maar niet gedaan kunnen worden zonder de arbeidsproductiviteit te verhogen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Miljoenensubsidie voor vier grote monumenten

Talen verduurzaamt drie studententorens

Recordaantal vrouwen werkzaam in Amerikaanse bouw

Amerikaanse overheid investeert 100 miljoen dollar in drone-inspectie

Dirty Jobs-presentator helpt schildersbedrijf aan personeel


Naar archief >