Ga naar hoofdinhoud

Ambitieus Dirckx behaalt ERM-certificaat


Dirckx Vastgoedonderhoud uit Sevenum heeft het keurmerk Erkende Restauratiekwaliteit Monumentenzorg in de wacht gesleept. Het is daarmee het eerste Limburgse lidbedrijf van branchevereniging OnderhoudNL dat zich ERM-gecertificeerd mag noemen.

In een audit van Kiwa – gespecialiseerd in testen, inspecteren en certificeren – toonde Dirckx aan te beschikken over ‘diepgaande expertise op het gebied van onderhoud en restauratie van historisch schilderwerk aan karakteristieke gebouwen en rijks- en provinciale monumenten’.

Ofschoon Dirckx Vastgoedonderhoud al jaren monumentale projecten succesvol uitvoert, heeft eigenaar John Peeters er bewust voor gekozen zich verder te specialiseren. ‘Ons erfgoed is kwetsbaar en wij voelen ons natuurlijk extra betrokken bij het erfgoed in onze eigen Limburgse regio’, verklaart Peeters. ‘Denk aan kerken, kastelen, molens en boerderijen. Daarvan hebben wij er, in navolging van onze voorouders, een flink aantal in onderhoud.’

Limburg telt volgens hem meer dan 5.000 rijksmonumenten en bijna evenveel gemeentelijke monumenten. ‘Ook kent onze provincie een schat aan klein erfgoed dat met name voor lokale gemeenschappen een waardevolle betekenis heeft. Dit zijn bijvoorbeeld kruisen, kapellen en bakhuisjes. Ze sieren de eigenheid van vele steden en daarom werken wij er zo graag aan.’

Om in aanmerking te komen voor een ERM-certificaat dienen niet alleen de werkresultaten van hoge kwaliteit te zijn. Kiwa kijkt ook naar hoe het werk wordt gedaan, achterliggende processen, bedrijfsbeleid, scholing van personeel, nazorg en de beschikking over actuele kennis. Dit zou betekenen dat de kans op fouten, nalatigheid en miscommunicatie nihil is.

In totaal telt OnderhoudNL ruim 25 ERM-gecertificeerde schilders- en onderhoudsbedrijven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Leerlingschilders krijgen gratis SVK-jaarabonnement

Schilder en glaszetter zijn ‘kansberoepen’

Landkaart brengt glaszetters in beeld

OnderhoudNL lanceert volgend jaar imagocampagne

Rectificatie SchildersVakkrant


Naar archief >