Actueel

AkzoNobel start verfchallenge

1

Wie denkt dat hij of zij hét idee heeft voor slimmere, duurzamer, meer functionele verf, wordt gevraagd zich te melden bij AkzoNobel. Het bedrijf komt met een innovatie-challenge onder de naam ‘Paint the Future’.

Met het project roept de mondiale verffabrikant ‘startups, scale-ups, ondernemers en innovators’ in de hele wereld op om hun ideeën te delen op een voor iedereen toegankelijke website. De bedoeling is dat plannen met potentie door de innovatiekracht en het wereldwijde netwerk van AkzoNobel snel ontwikkeld en op de markt gebracht kunnen worden.

Ideeën zijn vooral welkom op de gebieden Applicatie (hoe kan verf slimmer worden aangebracht), Functionaliteit (kunnen verven meer dan alleen beschermen en verfraaien), Circulariteit (hoe kan verf hergebruikt worden), Biobased (hoe kunnen biobased ingrediënten bijdragen aan goede verf?) en Voorspelbare Prestaties (Hoe kunnen we datacollectie inzetten om de duurzaamheid van verflagen te voorspellen?)

Inschrijving voor de challenge staat open tot 1 maart. Het is de bedoeling dat op de website discussies tussen deelnemers en mensen van AkzoNobel ontstaan en zo ideeën kunnen wordt aangescherpt of verbeterd. Vervolgens kiest een team van deskundigen van AkzoNobel een aantal finalisten uit. Dat moet in mei leiden tot een finalistencongres in Amsterdam en daarna zakelijke samenwerking.

Het Paint the Future-project staat onder leiding van de Nederlander dr. Klaas Kruithof is Chief Technology Officer (CTO) van AkzoNobel.

1 reactie op “AkzoNobel start verfchallenge

  1. T.M van der Heide schreef:

    Robin Luxemburg heeft een goed product op de markt gezet, met binnenkort een vestiging in Beesd Nederland.
    Biobased.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.