AkzoNobel houdt opnieuw een start-up wedstrijd • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

AkzoNobel houdt opnieuw een start-up wedstrijd


Na een succesvolle editie in 2019 en twee regionale challenges in Brazilië en China zet AkzoNobel nu weer wereldwijd de deuren open voor bedrijfjes die een idee in ontwikkeling hebben die de verfindustrie verder kunnen helpen.

Onlangs werd bekend dat AkzoNobel gaat participeren in het bedrijf Qlayers, dat robots op de markt brengt die grote oppervlakken in de (petro-) chemie kunnen coaten. Het contact met dit bedrijf uit Delft is één van vele samenwerkingen die uit het eerste Paint The Future-programma van de verfgigant zijn voortgekomen. Alle reden, dus om het programma opnieuw op te tuigen. Paint the Future is een in principe voor iedereen toegankelijke website waar start-ups en ondernemingen hun ideeën kunnen inbrengen. Uiteraard moet het om ideeën gaan die met de verf- en schilderbranche samenhangen. Maar daarbinnen is het heel breed; van chemisch-technische oplossingen om verven anders te formuleren tot manieren om coatings aan te brengen of te verwijderen. Akzo noemt zelf als thema’s:

-verbeterde functionaliteit
– verbeterde klantbeleving
– slimme applicatiemanieren
– circulaire oplossingen
– Verbeteringen van de maakprocessen en de logistiek

De ingebrachte ideeën worden bestudeerd door deskundigen van AkzoNobel, die ook met de indieners in discussie gaan. Een aantal van de startups wordt uitgenodigd om een ontwikkel- en presentatietraject in te gaan, dat uitloopt in een bijeenkomst, dit najaar, waarin de verffabrikant aankondigt met welke start-ups het verder wil werken en in wil investeren. In afgelopen edities is wel gebleken dat het niet gaat om mensen met ‘zomaar’ een idee of juist om bedrijven die ‘alleen maar’ samenwerking zoeken. Het gaat om bedrijven met een al behoorlijk ver uitgewerkt idee dat potentie heeft.

Vind hier de link naar de website van Paint the Future.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Van Wijk Verf gaat in Elma doen

Akzo mikt met ‘Bright Skies’ op universeel genot

AGC en Schüco gaan samenwerken met FINEO

Akzo blijft leidend in Europa

Akzo neemt belang in fabrikant schilderrobots


Naar archief >