AkzoNobel doet bod op Finse Tikkurila • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

AkzoNobel doet bod op Finse Tikkurila


Verfconcern AkzoNobel is de strijd aangegegaan met het Amerikaanse PPG om de Finse verffabrikant Tikkurila over te nemen. Het is bereid zo'n 1,4 miljard euro voor het bedrijf te betalen.

PPG deed kort geleden een bod van ruim 1,2 miljard euro op Tikkurila. AkzoNobel gaat 13 procent boven het verhoogde bod zitten en vraagt de directie van het Finse bedrijf om in gesprek te gaan over het bod.

Topman Thierry Vanlancker van AkzoNobel vindt dat zijn bedrijf en Tikkurila “een natuurlijke combinatie” vormen en spreekt over een “gedeeld Europees erfgoed”. Ook hebben de twee bedrijven, volgens hem, dezelfde ideeën over milieuvriendelijkheid.

Geen onbekenden

Om voor de overname goedkeuring te krijgen heeft AkzoNobel al afspraken gemaakt met het Deense Hempel om verschillende onderdelen te verkopen, waaronder AkzoNobels activiteiten op het gebied van decoratieve verf in Scandinavië en de Baltische staten. Hoeveel die overeenkomst opbrengt, is niet direct duidelijk.

AkzoNobel en PPG zijn geen onbekenden van elkaar. Het Amerikaanse bedrijf deed in 2017 een poging om AkzoNobel over te nemen. Dat wees herhaaldelijk de Amerikaanse avances af, maar kreeg het daardoor wel aan de stok met activistische aandeelhouders. Uiteindelijk leidde dat ertoe dat AkzoNobel zijn speciaalchemietak in 2018 van de hand deed en alleen als verfbedrijf doorging.

Bron: ANP


Deel via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Hempel op overnamepad koopt Wattyl

Inspectie vraagt gedetailleerd overzicht gevaarlijke stoffen

Vanaf 15 maart subsidie voor elektrische bestelauto

Video | Kerk schilderen maakt sportschool overbodig

Hoogste gebouw in EU beschermd met Interpon-coating


Naar archief >