AGC sluit floatglasoven door coronacrisis • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

AGC sluit floatglasoven door coronacrisis


Vanwege de dalende vraag naar glas sluit vlakglasproducent AGC Glass Europe een van haar twee floatglasovens in de Franse vestiging te Boussois. De maatregel maakt deel uit van een plan om de concurrentiepositie van het bedrijf te herstellen.

De AGC-groep heeft zwaar te lijden onder de huidige coronacrisis. De crisis slaat, volgens het bedrijf, namelijk hard toe in de bouw- en autosector, en net die twee sectoren zijn de voornaamste afnemers van glas voor AGC Glass Europe.

De gevolgen zijn een nog grotere overcapaciteit, dalende prijzen en een beduidende verslechtering van de resultaten voor de hele groep. Aangezien er op middellange termijn geen uitzicht op herstel is, ziet AGC Glass Europe zich toch genoodzaakt om haar productieapparaat aan te passen aan de huidige marktsituatie.

De sluiting van een van de twee ovens zal leiden tot een verlies van 90 arbeidsplaatsen op een totaal van 220. De directie van Boussois zal samen met de personeelsvertegenwoordigers nadenken over de meest sociaal aanvaardbare oplossingen om dit plan in de praktijk te brengen.


AGC Glass Europe produceert, verwerkt en verdeelt vlakglas voor de bouw (buitenbeglazing en interieurglas), de autosector en de solar-industrie. Het bedrijf is de Europese tak van de grootste vlakglasproducent ter wereld, Asahi Glass Co. Ltd, met meer dan 100 locaties in heel Europa en 16.000 werknemers. Deel via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Strijd nog onbeslist na eerste aflevering SP&M-Challenge

Inspectie SZW deelt onterechte en te hoge boetes uit

Trump: grensmuur moet zwart

OnderhoudNL biedt ‘Wij werken coronaproof!’-pakket

Engels servicepunt van Onlineverf.nl


Naar archief >