Ga naar hoofdinhoud

AGC biedt glasantenne voor mobiele netwerken


AGC Glass Europe, specialist in vlakglas, heeft een innovatieve glazen antenne ontwikkeld voor mobiele netwerken. Deze zogenoemde Waveattoch is eenvoudig en rechtstreeks op glazen gevels te plaatsen.

Eenmaal geïnstalleerd helpt de antenne de dekking en de capaciteit van mobiele netwerken te verbeteren, met inbegrip van netwerken die gebruikmaken van 5G-technologie.

De glazen antenne is ontwikkeld in het onderzoekscentrum van AGC in Gosselies, België, een ultramoderne voorziening die geïntegreerde antenneglastechnologie (voor gebouwen en auto’s) ontwikkelt en test, om te voldoen aan de groeiende behoeften op het gebied van connectiviteit.

Uit de testresultaten blijkt, volgens AGC, dat deze innovatieve oplossing kan helpen om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar snelle mobiele internetverbindingen, vooral in steden.

AGC en Proximus hebben de eerste tests van Waveattoch, op de Proximus Towers in Brussel, inmiddels met succes afgerond. Laatstgenoemd bedrijf is een aanbieder van digitale diensten en communicatieoplossingen die actief is op de Belgische en internationale markt.

Dankzij geavanceerde onderling verbonden vaste en mobiele netwerken biedt Proximus overal en altijd toegang tot digitale diensten en data, en tot een breed aanbod van multimediale content.

Het vinden van nieuwe locaties om antennes te plaatsen is een aanzienlijke uitdaging gezien het grote aantal bestaande locaties, vooral in drukke stadscentra zoals Brussel. Volgens AGC is het antwoord hierop hun glazen antenne, die naadloos integreert in gevels van gebouwen.

De Waveattoch-antenne is beschikbaar voor de meeste in België gebruikte telecommunicatiefrequenties en kan met elke technologie worden gebruikt (2G, 3G, 4G, 5G).

Op het raam direct rechts van de beller in het kantoogebouw is de glazen antenne zichtbaar

Deel via:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Heimtextil gaat niet door in januari

Update van factsheet Lichamelijke Overbelasting

Webinar over ‘Vervroegd Uittreden’ en ‘Generatiepact’

Vliegtuigen kampen met afbrokkelende verf

Uitreiking Nationale SchildersVakprijs 2021 terugkijken


Naar archief >