Actueel

Afstudeerexpositie Nimeto-opleidingen

De afstudeerexpositie van de Nimeto-opleidingen ‘Specialist Restauratie en Decoratie’ en ‘ Kleur- en Interieuradviseur’ vindt plaats op woensdag 1 juni van 18.30 – 20.30uur in het schoolgebouw aan de Smijerslaan 2 te Utrecht. 

Het eindexamen van de afdeling Restauratie Decoratie bestaat uit twee delen. Het restauratieproject, een 3D meubelstuk, is individueel uitgevoerd. En een groot gedecoreerd paneel als gezamenlijk decoratieproject, uitgevoerd door doorgaans drie studenten.

De expositie toont op duidelijke wijze de ambachtelijke en creatieve kanten van de studenten en de ontwikkeling naar dit eindresultaat, aldus Nimeto: ‘Het werk is met enthousiasme, inzet en kennis van zaken gemaakt en verdient het zeker om gezien te worden door een breed en hopelijk net zo enthousiast en bevlogen publiek. Komt dat zien in lokaal A1.10’.

Expositie Kleur- en Interieuradviseur
Tijdens de expositie is er ook werk van één van de examenopdrachten van de kleur- en interieurstyling studenten te bewonderen. Deze opdracht had als uitgangspunt een zelfgekozen muzieknummer uit de Top 2000. Vanuit dit muzieknummer is er een concept ontwikkeld voor de inrichting en styling van een interieur.

Per klas zijn er 4 concepten geselecteerd en deze zijn met een groep studenten doorontwikkeld tot complete voorstellen incl. plattegronden, werktekeningen, planningen, begrotingen etc.  Vervolgens hebben de studenten in groepen een door een andere groep ontworpen interieur gerealiseerd en zijn leidinggevende bij hun eigen interieur geweest. Kortom een allesomvattend project waarbij studenten volop hun ontwerpers-, uitvoerders- en leidinggevende skills laten zien.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.