Actueel

Afbouwclub NOA kiest Jaarsma als voorzitter

De werkgeversvereniging voor afbouwbedrijven krijgt een nieuwe voorzitter. Met Gert Jaarsma haalt de 1700 bedrijven sterke vereniging een een rasbestuurder met veel financiële kennis in huis.

Jaarsma volgt Hendrik Ruys op die de vereniging sinds 2016 leidde. Ruys heeft een eigen vloerenlegbedrijf en maakte dus deel uit van de doelgroep waar de NOA zich op richt: directeur-eigenaren van Stukadoorsbedrijven, wand- en plafondstelbedrijven en vloerenlegbedrijven. Ruys volgde op zijn beurt Jan van de Kant op, die een eigen stukadoorsbedrijf had.

Met Jaarsma wordt met die traditie gebroken. Hij was wel ondernemer, maar in de makelaardij. Er wordt wel een bestuurlijk en financieel zwaargewicht aangetrokken: Jaarsma was drie jaar voorzitter van NVM, de Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs in onroerende goederen. Ook is hij lid van de Sociaal Economische Raad. In het verleden was hij ook voorzitter van de NVVK, de Nederlandse Vereniging voor Volkskrediet.

De nieuwe voorzitter wordt bijgestaan door een dagelijks bestuur dat verder wel geheel uit ondernemers uit de sector bestaat. Er zijn ambities om de NOA klaar te maken voor de toekomst: ‘NOA 2.0’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.