Actueel

77.000 bezoekers op Dag van de Bouw

De 14e editie van de landelijke Dag van de Bouw trok zaterdag 77.000 bezoekers. In een aantal grote steden werd wederom samengewerkt met de Dag van de Architectuur.

Gelukkig wordt er weer volop gebouwd en verbouwd. Het publiek kon dit vandaag op 140 bouwlocaties met eigen ogen zien. Projecten varieerden van de aanleg van tunnels, vernieuwen van sluizen, verduurzamen van schoolgebouwen tot aanleg van woontorens, en dat van de Eemshaven tot Maastricht.

Volgens Maxime Verhagen, voorzitter van Bouwend Nederland, is de wilskracht groot om de groei vast te houden en om nieuwe mensen, zoals jongeren en zij-instromers aan de sector te binden. “Ook na zoveel jaren vind ik het nog steeds bijzonder dat zo veel bedrijven hun bouwplaatsen openen en het publiek de kans geven de geheimen van de bouw, infrastructuur en alle bijbehorende techniek te ontdekken. Dat lijkt gewoon maar zo’n open dag vraagt veel voorbereidingstijd en inzet op een vrije dag. Zonder dat het project vertraging mag oplopen!”

Verhagen: “Publiek is voor onze sector belangrijk. Bezoekers zijn niet alleen de toekomstige gebruikers van alle gebouwen en infrastructuur die we maken. Maar ze zijn mogelijk ook nieuwe collega’s. Juist op deze dag grijpen wij de kans om te laten zien waarom werken in de bouw zo leuk is. Hopelijk hebben we vandaag velen geïnspireerd om voor een opleiding in de bouw te kiezen of om via een zij-instroomtraject de loopbaan in de bouw, infra of techniek te vervolgen.”

80.000 mensen nodig

Veel bedrijven grepen deze dag aan om nieuwe talenten te werven. De bouw-, infra- en technieksectoren heeft de komende jaren 80.000 mensen nodig, om ook in de toekomst alle wegen te kunnen onderhouden, woningen te kunnen bouwen en de energietransitie op tijd te realiseren. Wie nu kiest voor een opleiding in de bouw, infra of techniek, is straks verzekerd van werk, aldus de organisatoren van de Dag van de Bouw: Bouwend Nederland, Techniek Nederland, VNconstructeurs en Aannemersfederatie Nederland.

Top vijf locaties Dag van de Bouw in bezoekersaantallen:

  1. Rotterdamsebaan, Den Haag – 8500 bezoekers
  2. Schutterwei, Alkmaar – 4500 bezoekers
  3. nhow, Amsterdam RAI – 4000 bezoekers
  4. Aquarena zwembad, Emmen – 2250 bezoekers
  5. Sluis, Eefde – 2150 bezoekers 

Op de foto: De landelijke aftrap van de Dag van de Bouw op de Rotterdamsebaan in Den Haag met v.l.n.r. Paul Rijpstra (VNconstructeurs), Michèle Blom (Rijkswaterstaat), Maxime Verhagen (Bouwend Nederland), Jaco Uittenbogaard (Aannemersfederatie Nederland), Michel Wijbrands (Techniek Nederland).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.