Actueel

Het kabinetsbesluit om de AOW-leeftijd minimaal twee jaar te verschuiven, kan fatale gevolgen hebben voor het inkomen van zzp’ers met een AOV. Dat stelt voorzitter Maarten Post van ondernemersorganisatie ZZP Nederland.

“Deze polissen hebben in de meeste gevallen een eindleeftijd van 65 jaar of bij sommige beroepen zelfs 60 of 55 jaar. “Wie dan nog arbeidsongeschikt is, kan minimaal twee jaar op een houtje bijten”, aldus Post, in de televisie-uitzending van Radar. De overheid heeft met dit besluit de spelregels veranderd tijdens het spel, zonder rekening te houden met bestaande private verzekeringscontracten met een einddatum 65.

Verzekeraars weigeren zzp’ers die reeds arbeidsongeschikt zijn te compenseren, omdat men spreekt van brandende huizen, die niet te verzekeren zijn. Stichting ZZP Nederland is van mening, dat de overheid die deze brand heeft veroorzaakt door de AOW-leeftijd te verschuiven de gedupeerde zzp’ers dient te compenseren voor de inkomensschade die zij daarvan ondervinden.

De uitzending van Radar met Maarten Post bekijken kan hier.

Overgangsregeling

De door het Kabinet ingestelde ‘overgangsregeling OBR’ is, volgens ZZP Nederland, voor de meeste gedupeerden volstrekt ontoereikend en heeft alle kenmerken van een bijstandsregeling. “Het is onbegrijpelijk en onbestaanbaar, dat volksvertegenwoordigers in de Tweede Kamer hiermee akkoord zijn gegaan” zegt voorzitter Maarten Post.

Maarten Post.
Maarten Post.

ZZP Nederland vindt dat in alle AOV-polissen de optie moet worden aangeboden om de AOW-leeftijd als eindleeftijd te nemen. “Daarmee voorkom je nog meer ellende, als de overheid de AOW-leeftijd nog verder opschuift”, aldus Post. “Intussen moet ook een oplossing worden gevonden voor zzp’ers, die nu niet worden geaccepteerd vanwege hun beroep of met een lagere eindleeftijd (soms 55 jaar) genoegen moeten nemen.”

ZZP Nederland raadt zzp’ers aan om hun polis te controleren op eindleeftijd en stappen te ondernemen voor het te laat is. Post: “Wij zullen er alles aan doen om de beweging in gang te zetten naar compensatie van de overheid voor de inkomensschade die men veroorzaakt bij hardwerkende ondernemers.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.