Ga naar hoofdinhoud

Porseleinen Toren China in Akzo Nobel-verf


De oorspronkelijke pagode stamt uit de Ming-dynastie, maar werd in de negentiende eeuw grotendeels afgebroken. Inmiddels is een langverwacht project in gang gezet om dit cultuuricoon te herbouwen en AkzoNobel, met al haar ervaring op het gebied van kleuren, speelt hierin een cruciale rol. 

De eerste fase van dit prestigieuze project bestaat uit het herbouwen van de boeddhistische hoofdtempel met daarin de opvallende porseleinen pagode. De eerste taak van de kleurdeskundigen van AkzoNobel was op zoek te gaan naar de juiste kleur geel voor de porseleinen wanden van de toren. Geel was ook een van de kleuren van de oorspronkelijke toren en staat symbool voor de herwonnen glorie. 

"Het is voor ons een eer om een bijdrage te mogen leveren aan de reconstructie van de Porseleinen Toren van Nanjing", aldus Ruud Joosten, lid van het Executive Committee van AkzoNobel en tevens verantwoordelijk voor Decorative Paints. "Het behoud van cultureel erfgoed staat bij ons hoog op de agenda en is een van de belangrijkste pijlers onder ons Human Cities initiatief. Het project in Nanjing is een toonbeeld van hoe wij steden over de hele wereld levendiger en leefbaarder willen maken." 

AkzoNobel Decorative Paints levert een bijdrage aan de reconstructie van een van de zeven wereldwonderen van de middeleeuwen: de Porseleinen Toren van Nanjing in China.

 

Dulux

Lin Liangqi, President van AkzoNobel China en Managing Director van Decorative Paints China en Noord-Azië: “De Porseleinen Toren van Nanjing werd gezien als nationaal kroonjuweel. In cultureel opzicht is hij ook nu nog even relevant als honderden jaren geleden.” Voor de coating van de 8.000 vierkante meter porseleinen wanden is bijna 20.000 kilo Dulux Pro Stucco gebruikt. 

 

Deze acrylaat-copolymeerverf op waterbasis is zeer geschikt voor alle weersomstandigheden, heeft uitstekende hechting en kleurbestendigheid, en is ook gebruikt bij andere grote restauratieprojecten van cultuurobjecten, zoals WuHan Gemdale, West River Moon in Xi’an, en Jade City in de provincie XinJiang. Het doel van het Nanjing Porcelain Tower Relics Park project is om het oorspronkelijke tempelcomplex om te bouwen tot een culturele attractie voor de stad Nanjing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Meiden ‘snuffelen’ aan bèta en techniek op Girls’ Day

Mewa investeert in AI-gebaseerde lichaamsmeting

‘Bijna helft werkenden redt het niet tot pensioen’

Brandbrief over zero-emissiezones

Helft eigenaren stelt woningonderhoud uit


Naar archief >