Ga naar hoofdinhoud

De Haan vervangt glazen perronoverkapping


Glaszetterij De Haan is zich vijftien jaar geleden gaan toeleggen op zogenoemde 'projecten met een uitdaging'. Om klanten beter van dienst zijn, heeft het Haarlemse bedrijf zes jaar geleden een minihijskraan aangeschaft. Een van die uitdagende glasprojecten is de vervanging van de beglazing van de perronoverkapping op het Centraal Station in Amsterdam.

De monumentale overkapping van het centraal station in Amsterdam krijgt nieuwe beglazing. Een deel is vorig jaar al vervangen. Dit jaar volgt de rest. In totaal gaat het om 260 ton vlakglas. Vlakglas Recycling Nederland zorgt voor de afvoer. In opdracht van Glaszetterij De Haan.

 

Het oude draadglas van de overkapping wordt vervangen door gelaagd glas. Het project heeft een looptijd van drie jaar. De Haan heeft vorig jaar al het glazen dak van de zuidkap vervangen door veiligheidsglas. Op de noordkap is het glas van de zijgevel vervangen. In de loop van 2015 wordt de rest van de beglazing aangepakt. CS

 

Al met al gaat het bij dit project dan om de vervanging van zo’n 10.000 ruiten. Voor de beeldvorming: het gaat om 260 ton glas. Vlakglas Recycling Nederland plaatst vlakglascontainers en zorgt ervoor dat het vlakglas wordt afgevoerd en gerecycled.

 

Bron: Vlakglas Recycling Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Lage-inkomensvoordeel voor werkgevers vervalt

Restauratie van zeldzame interieurs Bossche stadhuis

Meiden kijken in de keuken bij Van Wijhe Verf

Evers & Evers Glas wint Inclusief Award

AkzoNobel bouwt nieuwe onderzoekslaboratoria


Naar archief >