Ga naar hoofdinhoud

Cibap laagste percentage schooluitval


 

Cibap vakschool voor verbeelding in Zwolle scoort de beste cijfers van alle mbo-vakscholen als het gaat om het voorkomen van vroegtijdig schoolverlaten. Dat blijkt uit de lijst van het Ministerie van Onderwijs dat de cijfers deze week bekend maakte.

Met een extreem laag percentage van 1,8% is het aantal vroegtijdig schoolverlaters met 9,5% verder gedaald ten opzichte van het jaar daarvoor.

Het Cibap biedt eerstejaars studenten een brede basis jaar waarin zij kennis maken met alle opleidingen. Met behulp van een studiecoach kiezen zij uiteindelijk de studie die het beste bij de student past.

De Keuzegids Mbo 2015 heeft onlangs 5 opleidingen van het Cibap aangemerkt als Top opleiding. Als studenten de school vroegtijdig verlaten onderhoudt het StudentTrajectBureau goed contact met hen tot het moment dat de student zich heeft aangemeld voor een nieuwe opleiding. Het StudentTrajectBureau biedt ondersteuning aan studenten op het gebied van loopbaanbegeleiding, sociaal-emotionele problemen en moeilijkheden met leren en studeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Mbo-schildersopleidingen bieden Open Huisdagen

Cibap-studenten decoreren muur in Meppel

Masterclasses Restauratieschilderen bij Cibap Next

Cibap Graduates Expo in Spoorzone en centrum Zwolle

Van Zwolse draak naar Hattemse muurpoëzie


Naar archief >