Ga naar hoofdinhoud

Een miljoen klussen geplaatst op Werkspot.nl


Ronald Egas, CEO van Werkspot, zegt hierover: “Met name het afgelopen jaar zagen we een snelle groei. In 2014 is bijna een kwart van de één miljoen klussen gerealiseerd, terwijl Werkspot.nl al ruim acht jaar actief is. Duidelijk een teken dat de markt in hoog tempo verandert. En deze trend zet zich in januari 2015 alweer fors door met wederom 30% groei ten opzichte van 2014.”

In 2014 is het aantal klussen op Werkspot.nl met 30% gegroeid en zijn er ruim 220.000 klussen op de site geplaatst. Nu – in het begin van het nieuwe jaar – staat de teller op een totaal van 1 miljoen. In de Top 5 van vorig jaar staat schilderwerk op nummer 2.

Steeds vaker plaatsen particulieren hun klussen op internet, zodat vakmannen kunnen reageren op de opdrachten. De gemiddelde waarde van een online opdracht in Nederland bedraagt € 1.250,-. De opdrachten zijn zeer divers.

 

ING berichtte eerder dat er in 2014 totaal voor 700 miljoen euro aan opdrachten via internet is vergeven. Dit is ongeveer 8% van alle opdrachten in de klus- en onderhoudsmarkt in Nederland. De bank voorspelt dat het marktaandeel van de online klussen zelfs toeneemt tot circa 25% in 2025.

Afgelopen jaar is er bijna 83 miljoen euro meer gestoken in het uitbesteden van klussen op Werkspot.nl dan in het jaar ervoor.

 

Top 5 klussen 
Er werden vorig jaar maar liefst 20.000 tuinklussen geplaatst op Werkspot.nl. De categorie Tuin groeide met 33% – geheel in lijn met de toename van het totaal aantal klussen. De categorie Badkamer en toilet kende een nog sterkere groei van 44% en is goed voor ruim 16.000 klussen. De top 5 van klussen in 2014:

1. Tuin
2. Schilderen
3. Badkamer en toilet
4. Stucen
5. Installatiewerk

 

Klusmarkt in Nederland
Voor meer informatie en cijfers kunt u de laatste Klusmonitor raadplegen: een continu onderzoek, uitgevoerd door Market Response onder 1.000 Nederlanders, met trends en cijfers van de klusmarkt.

 

Werkspot.nl is de site die vakman en klus bij elkaar brengt. Het concept achter Werkspot is eenvoudig. Consumenten plaatsen een klus waarop vakmensen reageren. Consumenten kiezen een vakman op basis van offertes en reviews over deze vakmannen.

 

Werkspot is, naar eigen zeggen, marktleider in Nederland met 221.153 geplaatste klussen per jaar, 8.000 aangesloten vakmensen en meer dan 144.000 reviews van consumenten. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Havisten stromen vaker door naar het mbo

Gigantische kinderboekenkast op Haagse muur

Campagne tegen kwast spoelen onder de kraan

West knapt zuidelijk seinwezen op

Lage-inkomensvoordeel voor werkgevers vervalt


Naar archief >