Ga naar hoofdinhoud

Schilder^sCool-actie voor meer leerwerkplekken


Tijdens de ‘Week van de Samenwerking’ gaan leerlingen op pad om nieuwe leerbedrijven te werven en om bestaande leerbedrijven te motiveren (meer) leerlingen een leerwerkplek te bieden. Van 2 tot en met 6 februari gaan Schilder^sCool-leerlingen er elke dag op uit.

Schilder^sCool voert in heel Nederland een week lang actie om het tekort aan leerwerkplekken onder de aandacht te brengen. Meer leerwerkplekken zijn keihard nodig om jongeren op te leiden en de schilder- en onderhoudsbranche ook in de toekomst te kunnen blijven voorzien van voldoende gekwalificeerde vakkrachten.

 

Ze bezoeken groothandels en leveranciers en delen daar flyers en promotiemateriaal uit aan klanten. De boodschap die de leerlingen vertellen is helder: “In de toekomst zijn voldoende vakkrachten nodig, die nu moeten worden opgeleid. Daar zijn meer leerbedrijven voor nodig!”

 

Daarna gaan de leerlingen naar de leerbedrijven die samenwerken met hun opleidingslocatie. Deze krijgen een officieel bord ‘Schilder^sCool leerbedrijf’ uitgereikt. Hiermee geeft Schilder^sCOOL blijk van waardering voor de goede samenwerking met haar leerbedrijven. 

Winterperiode

Schilder^sCool werft leerlingen en geeft ze basiskennis mee, voordat ze bij het leerbedrijf dagelijkse praktijkervaring opdoen. Leerlingen zijn in dienst van Schilder^sCool, een leerbedrijf heeft dus geen werkgeversverplichtingen. In de winterperiode geeft Schilder^sCool Praktijk Aanvullende Scholing in de modern uitgeruste praktijkleerwerkplaatsen.

 

De winterscholing ontlast leerbedrijven tijdens een periode waarin er veelal minder werk is. Leerlingen worden extra geschoold. Zo gaan ze met extra vakvaardigheden op zak weer aan het werk bij hun leerbedrijf.

 

Aan de week van de samenwerking is een ‘selfiewedstrijd’ gekoppeld voor de leerlingen. Zo creërt men via Social media aandacht voor het schildersvak. Hiermee neemt Schilder^sCOOL alvast een voorschotje op de campagne voor het werven van leerlingen, die straks dankzij de nieuwe leerwerkplekken ook een schildersopleiding kunnen gaan volgen.

Schilder^sCool actie

Eén reactie op “Schilder^sCool-actie voor meer leerwerkplekken

  • klaasen

    winterperiode dan is er altijd minder werk voor schilders ,dit word gewoon zo vermeld in de wervingen actie ,heel normaal dus dat er s,winters voor schilders geen werk is ,dat betekend ontslag bij ,n uitzendbureau wat de leerlingen komen niet bij ,n schildersbedrijf te werk ,het word genoemd als leerling werk plekken ,het is misschien wel zo eerlijk om de leerlingen s,winters thuis zitten met ,n uitkering ,dus die actie is wel goed bedoeld maar je stuurt de leerlingen de armoede in want 70 procent van een schildersloon stel niet zoveel voor ,hopelijk worden de leerlingen hierop gewezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Havisten stromen vaker door naar het mbo

Gigantische kinderboekenkast op Haagse muur

Campagne tegen kwast spoelen onder de kraan

West knapt zuidelijk seinwezen op

Lage-inkomensvoordeel voor werkgevers vervalt


Naar archief >