Ga naar hoofdinhoud

Unie: VVVF-cao afgesloten


 

Partijen in de verf- en drukinktsector hebben alsnog hun cao afgesloten. Dan meldt vakbond De Unie. De werkgevers hadden de cao-afspraken opgezegd wegens een werkingssfeer-kwestie.

Het probleem lag hem dit keer niet in de onderhandelingen zelf, maar in de timing van afsluiten van de algemene cao tussen de verschillende vakbonden en werkgeversorganisatie VVVF ten opzichte van die van AkzoNobel en PPG. Vanwege een passage in de algemene cao dreigde die van toepassing te worden op de werknemers van dei twee multinationals, iets dat tot nu toe nooit was voorgekomen.

Opzet

Vertrekkend VVVF-voorzitter Ben Berkel beschuldigde in zijn colum in verenigingsblad Verf&Inkt de bonden van kwade opzet in deze. Zij zouden bewust de onderhandelingen bij Akzo en PPG gerekt hebben om ze zo in deze juridische val te lokken. De VVVF had daarom niets anders kunnen doen dan de onderhandelingen stopzetten

Loonsverhoging

In ieder geval meldt vakbond De Unie nu dat de gewraakte passage in de cao is aangepast en het document door alle partijen is ondertekend. De nieuwe cao bevat in ieder geval een loonsverhoging van 1,75%, met terugwerkende kracht tot 1 juni 2014. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Campagne tegen kwast spoelen onder de kraan

Meiden ‘snuffelen’ aan bèta en techniek op Girls’ Day

AkzoNobel opent verffabriek met eigen bos

Masters of Maintenance vroegtijdig geannuleerd

Een verfdiefstal met louter verliezers


Naar archief >