Ga naar hoofdinhoud

Kunstexpositie van meesterschilder Zijlstra


Zijlstra, die door de jaren heen  als schilder vele restauratie- en onderhoudsprojecten uitvoerde en vooral ook naam heeft gemaakt met zijn hout- en marmerimitaties, is de laatste tijd steeds actiever op het kunstzinnige vlak. Hij  laat in de expositie te Kubaard zowel figuratief als abstract werk zien met schilderijen op doek, op houtmaterialen en foto’s op onder andere metallic papier en acryl-decor.  Neon-art1

De Harlinger meesterschilder Jelle Zijlstra is in zijn vrije tijd een enthousiast kunstschilder. Ook maakt hij tekeningen en foto’s. Een expositie van zijn creatieve uitingen is vanaf 30 augustus te zien in galerie Moglas te Kubaard.

jelle-zijlstraZijlstra beheerst de oude schildertechnieken van marmeren en houten tot in de finesses, maar gaat een stap verder door een driedimensionale suggestie te wekken, waardoor een hedendaagse trompe l’œil ontstaat, aldus kenners.

Behalve Zijlstra laat ook zijn nicht Akkelien Zijlstra haar kunstwerken zien in de expositie, die daarom de toepasselijke naam ‘Zijlstra & Zijlstra’ heeft gekregen. Het meeste werk van Akkelien Zijlstra (uit Ruinerwold) is op doek uitgevoerd in acrylverf.

Galerie Moglas in Kubaard, waar de expositie te zien is, is onderdeel van de firma Moglas glaskunst en ambachtelijk glas.  Eigenaar Monique Verbruggen maakt al meer dan twintig jaar glaskunst op maat voor moderne- en eigentijdse interieurs, traditionele woningen, kerken, kantoren, ziekenhuizen, grafmonumenten, hotels en scholen. Zij werkt met diverse technieken zoals: glas in lood, brandschilderen, fusen en zandstralen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


30 miljoen subsidie voor emissievrije bedrijfsauto’s

Onderzoek werpt nieuw licht op ‘watergedragen’

Blom komt met VR-simulator voor hoogwerkertraining

Havisten stromen vaker door naar het mbo

Gigantische kinderboekenkast op Haagse muur


Naar archief >