Ga naar hoofdinhoud

Savantis ontvangt keurmerk Examenleverancier


Marloes de Vries, bestuurder van het Da Vinci College te Dordrecht, reikte het keurmerk uit. Mevrouw de Vries benadrukte het belang van de samenwerking tussen onderwijsinstellingen en bedrijfsleven om te komen tot goede examenproducten voor de mbo-opleidingen voor onder andere schilders en stukadoors.

Eind mei ontving de Exameninstelling Savantis het keurmerk Examenleverancier voor mbo-opleidingen. Het keurmerk werd toegekend voor zowel de producten als de diensten. Scholen die de toetsen van de Exameninstelling gebruiken, kunnen ervan uitgaan dat deze voldoen aan de eisen van de Inspectie van het Onderwijs. Hetzelfde geldt voor de praktijkexamens, ofwel de Proeven van Bekwaamheid.

In juni 2013 beoordeelde de Inspectie van het Onderwijs de bestaande producten en diensten van de Exameninstelling Savantis al positief. Met de toekenning van het keurmerk worden nieuwe producten en diensten voorafgaand aan de levering beoordeeld. “We zijn trots op dit keurmerk”, zegt Ronald van Driel, directeur van Savantis. “Het bevestigt de kwaliteit van ons werk. Nieuwe producten worden, voordat ze worden uitgegeven, eerst door Kiwa beoordeeld. Zo zijn scholen ook in de toekomst verzekerd van goede producten.”

De Exameninstelling Savantis levert producten en diensten voor de opleidingen in de sectoren Schilderen en Onderhoud en Afbouw. Jaarlijks doen ongeveer 1.200 studenten examen in de praktijkruimten van de samenwerkingsverbanden en de scholen. Daarnaast levert de Exameninstelling producten voor de sector Schoonmaak en Glazenwassen en de sector Reclame, Presentatie en Communicatie.

Het keurmerk Examenleverancier werd ontwikkeld door Kiwa in opdracht van Excenter, de Vereniging Exameninstellingen Onderwijs Bedrijfsleven, in nauwe samenspraak met de Inspectie van het Onderwijs. Het keurmerk is drie jaar geldig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


30 miljoen subsidie voor emissievrije bedrijfsauto’s

Onderzoek werpt nieuw licht op ‘watergedragen’

Blom komt met VR-simulator voor hoogwerkertraining

Havisten stromen vaker door naar het mbo

Gigantische kinderboekenkast op Haagse muur


Naar archief >