Home » Nieuws» Een naam voor SintLucas en eindhovense school

Een naam voor SintLucas en eindhovense school

11-05-2012

Sinds donderdag 10 mei gaan de eindhovense school en SintLucas officieel samen verder onder de eenduidige naam SintLucas.

 

Gisteren werd de nieuwe naam en nieuwe organisatie groots gevierd met alle leerlingen en studenten op Strijp S. Op het terrein voor het Klokgebouw werd een groot kunstwerk gemaakt, waarin het dna van de beide creatieve vakscholen via kauwgom is vastgelegd.

 

De sculptuur, dat voor het eerst tijdens een feest op Strijp S in Eindhoven staat, symboliseert de verbroedering tussen de twee creatieve scholen, waar zelf nieuwe dingen maken precies is waar het om draait. De sculptuur is onderdeel van de nieuwe campagne en huisstijl die is ontwikkeld door communicatiebureau KesselsKramer.

 

Leerlingen en studenten uit Eindhoven en Boxtel gaan op pad om de gezamenlijk naam SintLucas bekend te maken bij relaties. Lagere scholen, middelbare scholen, stagebedrijven en zelfs de commisaris van de Koningin in Brabant, Wim van der Donk, en het Ministerie van Onderwijs worden bezocht. Als ambassadeurs van onze school bieden ze iedere relatie een oranje emmer aan met onder meer een boekje over de nieuwe identiteit van Sint Lucas. De school biedt onder andere de mbo-opleiding Creatief vakman - vakspecialist decoratie restauratie.

 

In 2009 zijn SintLucas in Boxtel en de eindhovense school in Eindhoven samengegaan. 'We zijn de afgelopen jaren aan elkaar gewend geraakt. En we raken aan elkaar gehecht. De ander kan niet meer zonder de een. En wat doe je als je elkaar zo aanvult? Dan bevestig je de relatie door samen dezelfde naam te dragen: Twee scholen, één gedachte', aldus de directie van SintLucas.

Nieuwsbrief Print

0 Reacties op Een naam voor SintLucas en eindhovense school

Reageren

Meer nieuws

14-04-2015

0

AkzoNobel Decorative Paints levert een bijdrage aan de reconstructie van een van de zeven wereldwonderen van de middeleeuwen:...

Lees verder»

14-04-2015

0

Het is deze week precies 70 jaar geleden dat Kamp Westerbork door Canadese troepen werd bevrijd. Om het verhaal van de...

Lees verder»

14-04-2015

0

De Zuidhollandse corporatie Woonkracht10 start dit jaar acht rgs-projecten (resultaat gericht samenwerken) met vier...

Lees verder»

14-04-2015

0

Het Rijksvastgoedbedrijf kan doorgaan met de renovatie van 'B30', het voormalige ministerie van Economische Zaken aan de...

Lees verder»

14-04-2015

0

De gemeente Groningen wordt aandeelhouder van het Groninger Monumentenfonds. Ze neemt de aandelen over van de...

Lees verder»