Ga naar hoofdinhoud

Raadsvragen over dubbelglas


De fractie van Groen Links komt in de Utrechtse gemeenteraad op voor de bewoners van complex 507 in de wijk Lombok waar corporatie Bo-Ex dubbel glas plaatste. De flats stonden op de nominatie voor sloop, daarom moesten de ruiten in zeven jaar worden afbetaald met een tijdelijke huurverhoging. Nu de zeven jaar bijna voorbij zijn, en de flats nog lang niet tegen de vlakte gaan, schrijft de corporatie haar bewoners een curieuze brief:

Een tijdelijke huurverhoging wegens het plaatsen van isolerend glas heeft geleid tot vragen in de Utrechtse gemeenteraad. Nu de afgesproken afschrijvingsperiode van 7 jaar vertstreken is, wil woningcorporatie Bo-Ex de huurverhoging niet terugdraaien.

Achteraf in het nadeel

‘ (…) hebben wij een maandbedrag vastgesteld die door u is geaccepteerd. Dit maandbedrag kwam overeen (…) op een afschrijvingsperiode van zeven jaar. Naar onze mening liepen beide partijen hierin een risico: indien de renovatie-/sloopplannen eerder dan zeven jaar werden uitgevoerd dan had Bo-Ex een verlies op de ramen. Zou het echter langer duren dan zeven jaar dan lag het risico bij de bewoner.’ En even later: ‘De afspraak, waar alle betrokken bewoners ook voor getekend hebben, is achteraf bezien in het nadeel van de bewoners. (…) Zoals gezegd, hadden beiden partijen een aanvaardbaar risico bij dit project.’

Tijdelijk

Groen Links vraagt de gemeenteraad om met Bo-Ex in overleg te gaan over deze wel heel eenzijdige interpretatie van de tijdelijke huurverhogingsovereenkomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Havisten stromen vaker door naar het mbo

Gigantische kinderboekenkast op Haagse muur

Campagne tegen kwast spoelen onder de kraan

West knapt zuidelijk seinwezen op

Lage-inkomensvoordeel voor werkgevers vervalt


Naar archief >