Ga naar hoofdinhoud

‘Verflaag kan wrak Titanic conserveren’


De overblijfselen van schip vergaan langzaam door roest en corrosie. Naar boven halen is geen optie, daarvoor is het wrak na een eeuw te fragiel.

Een nieuwe verflaag de metalen overblijfselen van de Titanic kan het legendarische schip voor de toekomst bewaren, zegt Robert Ballard 100 jaar na de scheepsramp. Hij is een van de ontdekkers van het wrak tijdens een expeditie in 1985.

Volgens Ballard is er maar één manier om het wrak te redden: een nieuwe verflaag. Hij heeft een vergunning aangevraagd om de resten van de Titanic onder water schoon te maken en opnieuw te verven. De klus kan volgens hem in enkele dagen geklaard zijn.

Ballard kwam op het idee toen hij het wrak voor het eerst met eigen ogen zag, in 1985. ‘Aan de onderkant zag ik roze verf. Daar was geen corrosie. Ze hebben die tegen de aangroei van zeeleven aangebracht. En die verf beschermt het wrak na 100 jaar nog steeds.’

Bron: nos.nl

Eén reactie op “‘Verflaag kan wrak Titanic conserveren’

  • Kimberly

    het moet zo snel mogelijk gebeuren ik hoop zo dat het Robert Ballard lukt en het schip snel kan helpen het is en blijft een mooi en bijzonder schip die een geheim en verhaal met zich mee draagt allen Robert Ballard kan haar redden en ik weet zeker dat hem het lukt als hij snel die vergunning krijgt elke dag telt!
    dit schip is voor alle kinderen in de toekomst weer een groot verhaal en het is gewoon belangrijk dat ze gered word de Titanic is voor mij belangrijk en voor vele ook ze is en blijft het mooiste en grootse bijzonderste schip allertijden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Meiden ‘snuffelen’ aan bèta en techniek op Girls’ Day

Mewa investeert in AI-gebaseerde lichaamsmeting

‘Bijna helft werkenden redt het niet tot pensioen’

Brandbrief over zero-emissiezones

Helft eigenaren stelt woningonderhoud uit


Naar archief >