Ga naar hoofdinhoud

Sherwin-Williams koopt Valspar


Met de overname van de Amerikaanse verf- en coatinggigant Valspar wil de eveneens Amerikaanse verf- en coatingfabrikant Sherwin-Williams in één klap ’s werelds grootste worden. Met een gecombineerde omzet van 15,6 miljard dollar haalt het bedrijf PPG en AkzoNobel in.

Met de overname zou 11,3 miljard dollar gemoeid zijn (ruim 10 miljard euro), meldt PaintSquareNews. Beide bedrijven hebben verklaard aan deze overname te werken, die geheel in cash betaald zal worden en in het vierde kwartaal van 2016 rond zou moeten zijn.

Valspar, met het hoofdkwartier in Minneapolis, is het vierde bedrijf in grootte in de verf- en coatingssector. Er werken ruim 11.000 mensen en het bedrijf is actief in 25 landen in een groot aantal markten: automotive, de industrie, de scheepsbouw, coil-coatings en ook met bouwverven. Verder levert het grondstoffen voor de verfindustrie.

Voor Sherwin-Williams, dat qua grootte regelmatig wisselt met PPG en AkzoNobel betekent de overname een belangrijke uitbreiding in het Aziatische gebied rond de Stille Oceaan en in het EMEA-gebied, waarmee Europa, het Midden-Oosten en Afrika bedoeld wordt. Ook de coil-coat-activiteiten (het coaten in de staalindustrie en coating voor verpakkingen van Valspar zijn een welkome aanvulling. Het nieuwe bedrijf telt 58.000 medewerkers.

Het is voorzien dat Sherwin-Williams activiteiten zal moeten afstoten in opdracht van mededingingsautoriteiten. Als dat voor meer dan 1,5 miljard aan waarde moet zijn, biedt het fusiecontract Sherwin-Williams de mogelijkheid om het te ontbinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Havisten stromen vaker door naar het mbo

Gigantische kinderboekenkast op Haagse muur

Campagne tegen kwast spoelen onder de kraan

West knapt zuidelijk seinwezen op

Lage-inkomensvoordeel voor werkgevers vervalt


Naar archief >