Ga naar hoofdinhoud

Schilders in doodsgevaar in watertank


Twee schilders zijn maandagavond op het nippertje aan de dood ontsnapt in Brugge. De twee raakten tijdens hun werk bedwelmd door de verfdampen in een ondergrondse watertank, meldt het Belgische Nieuwsblad.

Ze lagen daar enkele uren tot de brandweer van Brugge hen kon komen bevrijden. De schilders, uit Deurne en Berlaar, moesten maandag een watertank aan de Carrefour in de Scheepsdalelaan in Brugge schilderen. Die tank bevoorraadt het sprinklersysteem van de supermarkt en had een nieuwe laag verf nodig. De twee begonnen al ’s ochtends aan de werken. Daarvoor moesten ze in de tank afdalen.

Op een bepaald moment ging het fout. De twee schilders raakten bedwelmd door de dampen die vrijkwamen. Hoe lang ze precies in de tank gelegen hebben is niet duidelijk. Maar ‘s avonds sloeg de vrouw van één van hen alarm. Haar man kwam maar niet thuis en ze kon hem niet bereiken.

De firma stuurde iemand ter plaatse en die vond de twee schilders. Eén van hen was al buiten bewustzijn. De andere was al zwaar beneveld door de dampen. De brandweer kon de twee uit de tank halen en ze in allerijl naar het ziekenhuis brengen.

Na een nachtje in het ziekenhuis was het levensgevaar bij beide mannen geweken. Het parket werd verwittigd en stelde een deskundige aan om de precieze omstandigheden van het arbeidsongeval te onderzoeken, aldus Het Nieuwsblad.

Bron: Het Nieuwsblad

3 reacties op “Schilders in doodsgevaar in watertank

  • Welke schilders kan 30 jaar garantie geven voor een gevel???
    Ik denk geen 1 .
    Ik geef wel 30 jaar garantie voor een gevel. Wel met Prolaq Kaleiverf dat niemand in onze land heeft.

  • Nico

    Ik vind,
    dat de redactie van Schildersvak.nl de reacties eerste moet modereren
    (=beoordelen en desnoods wijzigen of weigeren) alvorens deze te plaatsen.
    Nico

  • Dag Nico, wij volgen en modereren reacties achteraf (zoals je bij deze kunt zien). De reactie van Prolaqverf is buiten de orde en smakeloos. Maar omdat iedereen dat kan zien zijn we geneigd hem te laten staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vernieuwd A-blad Epoxyproducten

Studenten ontwerpen glas-in-loodramen ziekenhuis

De Betere Schilder ‘helpt’ bij ziekteverzuim

Wijziging Arbobesluit heeft gevolgen voor werken met werkbak

Schilders offeren vrije zondag voor ziekenhuis


Naar archief >