Ga naar hoofdinhoud

AGC heft Westland op


De glasfabriek AGC Westland gaat verdwijnen. Het bedrijf, dat enerzijds een ‘gewone’ vlakglasverdelaar is, anderzijds een aantal specialties maakt voor de maritieme en de transportsector (gehard en gelaagd glas, kampt al jaren met verlies zonder vooruitzicht op verbetering, meldt AGC Glass Europe.

De sluiting van Westland maakt deel uit van plannen van AGC Glass Euope om haar activiteiten in Nederland te reorganiseren. Dit plan is bedoeld om de efficiëntie van de operaties te verhogen en zo de organisatie in Nederland concurrerender te maken en tegelijk de kwaliteit van de service aan de klanten te verbeteren.

Overdracht van productie 

De vestiging in Maasland zal in het laatste trimester van het jaar gesloten worden. De productie van isolerende beglazing, gehard en gelaagd glas zal worden gespreid over andere productieunits in Nederland en België. Volgens dit plan zal wel nog een distributie- en verkoopactiviteit behouden blijven in de regio. In de fabriek van AGC Westland zijn circa 100 mensen werkzaam.

Distributienetwerk

AGC kondigt verder aan de mogelijkheden te gaan onderzoeken om het distributienetwerk, nu 17 units over het hele land, te rationaliseren, door diensten te gaan specialiseren. De bestaande glashandels zijn ‘polyvalent’, hebben veel verschillende functies. Ze anders kunnen gaan werken, ofwel op basis van het ‘pro-shop’ concept (een winkel met een groot assortiment producten en diensten voor de klanten die er langs komen), ofwel als distributiecentra die de klanten binnen een ruimere straal dan vroeger zullen bedienen. Momenteel heeft AGC Nederland ongeveer 200 mensen in dienst.

In samenwerking met de ondernemingsraad van AGC Westland en vakbondsorganisaties gaan de voorgenomen maatregelen en begeleidingsmaatregelen worden besproken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Campagne tegen kwast spoelen onder de kraan

West knapt zuidelijk seinwezen op

Lage-inkomensvoordeel voor werkgevers vervalt

Restauratie van zeldzame interieurs Bossche stadhuis

Meiden kijken in de keuken bij Van Wijhe Verf


Naar archief >